​Samsung Electronics a anuntat ca va iesi de pe piata europeana a laptop-urilor, precizand ca acest lucru nu se va intampla si in celelalte regiuni. E de asteptat ca miscarea sa nu afecteze business-ul Samsung care nu era prezenta in top 5 al comerciantilor de notebook-uri, relateaza CNET. Decizia e un semn ca Samsung vrea sa se concentreze pe segmentele smartphone si tableta unde vanzarile merg foarte bine.

"Ne adaptam rapid nevoilor si cererilor din piata", spun cei de la Samsung care anunta faptul ca vor iesi din comertul cu notebook-uri in Europa, decizia incluzand si Chromebook-urile (laptop-uri cu Android lansate oficial in doar cateva piete).

Samsung este numarul unu mondial la vanzarile de smartphone-uri si tablete, insa pe piata laptop-urilor - dominata de Lenovo si HP - nu se gaseste in top 5 si nu are volume mari. Tocmai de aceea, decizia nu va afecta business-ul total al Samsung care isi va concentra resursele si mai puternic pe grupele de produse unde cifrele sunt foarte bune.

In februarie s-a petrecut un eveniment esential pentru piata de notebook-uri cand Sony a anuntat ca vinde divizia VAIO. Acum, Samsung a tinut sa precizeze ca va comercializa in continuare laptop-urile in alte regiuni.

Samsung vindea laptop-uri mai ales catre segmentul consumer si avea vanzari slabe pe partea de companii, segment la care cei mai mari jucatori din domeniu stau foarte bine si inregistreaza vanzari semnificative.