Brandul romanesc Evolio va aduce la inceput de 2015 pe piata un smartwatch cu ecran de 1,5 inci si un pret de 199 lei. In Romania se vor vinde in total 10.000 de bratari si ceasuri inteligente in acest an, insa piata va fi de cinci ori mai mare in 2015, estimeaza Liviu Nistoran, seful Evolio.

Evolio smartwatch X-watchFoto: Evolio

Ceasul Evolio X-watch are o grosime de 9,9 mm, display TFT de 1,54 inch si rezolutie de 240x240 pixeli, si va imbina atat functionalitati clasice precum afisarea orei si declansarea unei alarme, precum si functii legate de protectia antifurt a smartphone-ului. Ceasul va functiona sincronizat cu un smartphone.

Astfel, X-watch isi va avertiza utilizatorul in cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicatii preinstalate bazata pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a pozitiei telefonului sau a tabletei.

Ceasul va avea si functii de masurare a activitatii fizice: monityorizarea pulsului, numararea pasilor si monitorizarea exercitiilor fizice si a caloriilor consumate.

Evolio X-watch va fi compatibil atat cu telefoanele inteligente si cu tablete care opereaza pe sistemul Android, incepand de la versiunea 4.3 si cele ulterioare, dar si cu dispozitivele cu sistem de operare iOS.

Dispozitivul X-watch va avea o baterie de 230 mAh, autonomia fiindu-i influentata de gradul de utilizare a ecranului si aplicatiilor instalate.

Pretul recomandat de vanzare a ceasului inteligent Evolio va fi de 199 de lei, produsul urmand a fi disponibil in oferta comerciala a companiei la inceputul anului viitor.

"Piata bratarilor si ceasurilor inteligente din Romania este de ordinul a 10 000 de unitati anual, intr-un stadiu incipient. Odata cu adaugarea de noi si noi functii utile pe aceste dispozitive, precum cea de antifurt si localizare a smartphone-ului, piata va incepe sa creasca. In 2015, piata locala a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50 000 de unitati", a spus Liviu Nistoran, presedinte Evolio.