Microsoft a prezentat primul sau dispozitiv "la purtator" Band, o bratara inteligenta care se poate sincroniza cu mai multe tipuri de telefoane si e dotata cu zece senzori ce monitorizeaza starea sanatatii user-ului. Alaturi de bratara, Microsoft a lansat si o platforma de Sanatate care analizeaza si clasifica informatiile culese de gadgetul de 60 de grame. Fata de alte produse "la purtator", Band iese in evidenta prin insistenta pe partea de sanatate si de monitorizare a exercitiilor fizice. Band costa 199 de dolari si e disponibila pentru inceput doar in SUA.

Microsoft BandFoto: Microsoft

Microsoft spune ca Band are zece senzori ce monitorizeaza diversi indicatori precum pulsul, numarul de pasi, caloriile consumate, dar si de cate ori s-a trezit posesorul in timpul noptii sau gradul de expunere la soare (UV sensor).

Un lucru special tine de faptul ca autonomia promisa este de doua zile (mai mult decat la smartwatch-uri) dar mai ales ca terminalul merge sincronizat atat cu smartphone-uri cu Windows, cat si cu cele cu Android, dar si cu iOS.

Band a fost lansata alaturi de platforma Microsoft Health care analizeaza si clasifica informatiile furnizate de bratara si posesorul poate vedea grafice legate de cat merge, cat doarme si cum evolueaza diversii indicatori inregistrati de senzori.

Niciun alt terminal "la purtator" nu are atat de multi senzori legati de indicatori de sanatate, Microsoft dorind sa insiste pe acest segment. In plus, bratara poate afisa si mesaje de pe Facebook si Twitter cand e sincronizata cu smartphone-ul.

Bratara cantareste 60 de grame, displayul TFT are dimensiunile 11mm x 33mm, procesorul este ARM Cortex M4 MCU, iar memoria interna este 64 MB.

Bratara se poate sincroniza cu terminale ce ruleaza Windows Phone 8.1, iOS 7.1 si 8 si Android 4.3 si 4.4. Conectivitatea este Bluetooth 4.0. Bateria este de 100 mAh si autonomia promisa este de 48 de ore. Timpul de incarcare este de o ora jumatate.

Senzori in dotare:

Optical heart rate sensor

3-axis accelerometer

Gyrometer

GPS

Ambient light sensor

Skin temperature sensor

UV sensor

Capacitive sensor

Galvanic skin response