Veracomp, companie mixta romano-poloneza care activeaza din 2007 pe piata locala de distributie IT, va incheia anul cu afaceri de peste 4 milioane dolari si estimeaza o crestere de aproximativ 30% anul viitor. Veracomp SA este unul dintre cei mai mari distribuitori IT din Polonia, a fost infiintata in 1991 si activeaza in 16 tari.

Compania a reusit in ultimii ani sa inregistreze pe plan local o rata medie de crestere de 50% pentru business-ul sau, furnizand solutii IT de networking, securitate, stocare si telecomunicatii.

Veracomp a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de peste 3.3 milioane de dolari si va incheia 2014 o cifra de afaceri de 4 milioane dolari, depasind obiectivul stabilit initial. Compania are zece angajati si pentru 2015 are in plan sa mai aduca 5-10 oameni.

Catalin Matei, CEO al companiei, spune ca in patru ani valoarea medie a proiectelor derulate cu partenerii a crescut de la 15.000 euro, la 48.000 euro. In plus, compania a adaugat un nou brand in portofoliu: Polycom.

Veracomp SA este unul dintre cei mai mari distribuitori IT din Polonia, segment pe care cel mai cunoscut nume este ABC Data, companie poloneza care a intrat anul acesta si pe piata romaneasca.

Veracomp SA este prezenta pe 16 piete:: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Bosnia-Herzegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Lituania, Letonia, Estonia, Romania, Bulgaria si Belarus.