Compania americana de tehnologie Nvidia se afla in discutii cu partenerii locali pentru a aduce in prima parte din 2015 pe piata locala tableta si accesoriile Shield, au spus pentru HotNews reprezentantii companiei. Nvidia, cunoscuta pentru procesoarele grafice performante, a lansat in vara tableta de gaming pentru a-si suplimenta veniturile si a profita de experienta acumulata pe partea grafica.

Nvidia ShieldFoto: NVIDIA

Cel mai probabil tableta va ajunge in tara in perioada februarie-aprilie 2015 "In acest moment Nvidia se afla in discutii cu partenerii locali pentru a putea aduce in piata din Romania gama de produse SHIELD. Estimarea Nvidia este ca vom putea achizitiona produse SHIELD in primul trimestru fiscal al urmatorului an. Tableta SHIELD va fi unul dintre primele produse care vor fi disponibile, urmand ca pretul acesteia sa fie stabilit dupa semnarea contractelor de distributie", spune cei de la Nvidia.

Specificatiile tabletei

Procesor: 2.2 GHz ARM Cortex A15 CPU with 2GB RAM

Procesor video: NVIDIAᅡ Tegra K1 cu 192 de nuclee folosind arhitectura Kepler,

Ecran: 8-inch cu rezolutie Full-HD 1920x1200 si tehnologie multi-touch

Sistem audio: difuzoare amplasate frontal si cu dual bass reflex port si microfon integrat

Spatiu de stocare: 32 GB (pentru versiunea WiFi+4G LTE) / 16 GB (pentru versiunea doar cu WiFi)

Tableta Shield se conecteaza la serverele NVIDIA GRID, de unde utilizatorii pot accesa o galerie de jocuri PC pe care le pot juca direct din server-ul aflat in Irlanda. In acelasi timp, tableta Shield se poate conecta la orice PC dotat cu placa video GTX oferind utilizatorilor posibilitatea de a juca oriunde s-ar afla.

In SUA, tableta costa 299 dolari in versiunea cu WiFi si 399 dolari in varianta 4G LTE. Controller-ul wireless costa 59 dolari. Lansarea tabletei e parte a strategiei Nvidia de a-si diversifica activitatile dincolo de industria PC-urilor, astfel ca procesoarele sale sunt prezente pe multe tipuri de produse, inclusiv automobile (Audi, BMW si Tesla).

Tableta Shield se doreste a fi o dovada ca si pe un terminal cu Androuid pot fi jucate jocuri la o rezolutie foarte buna, compania dorind sa profite si de imaginea pozitiva pe care o are in domeniul graficii video.

In trimestrul trecut veniturile Nvidia au fost de 1,22 miliarde dolari, din care 168 milioane dolari au provenit din integrarea procesoarelor Tegra in automobile si diverse produse mobile. Veniturile nete au fost de 173 milioane dolai, cu 50% peste perioada similara din 2013.

Nvidia Corporation s-a infiintat in 1993, are sediul in Santa Clara (California) si are 8.800 de angajati.