Facebook intentioneaza sa introduca si butonul de Dislike (Nu-mi place), ca opus al omniprezentului buton Like, spune fondatorul Mark Zuckerberg, citat de BBC. Butonul de Dislike ar permite oamenilor sa-si exprime diverse emotii si ar fi util spre exemplu in situatii in care vrei sa reactionezi la intamplari triste povestite de prieteni, caz in care apasarea lui Like nu ar fi tocmai potrivita.

Mark ZuckerbergFoto: Captura YouTube

"Ne gandim la un buton de Dislike. Butonul de Like este foarte valoros fiindca iti permite sa-ti exprimi rapid o emotie pozitiva cand cineva impartaseste ceva. Sunt insa mai multe sentinmente pe care oamenii vor sa le exprime pe Facebook, in afara de cele pozitive. De multe ori oamenii povestesc lucruri triste sau lucruri sensibile din punct de vedere cultural si social si foarte des oamenii ne spun ca nu se simt confortabil sa apese like fiind "imi place" nu este sentimentul potrivit cand cineva apropiat a avut un deces sau a are o problema grava. Cred ca ar fi bine sa le dam oamenilor mai multa putere sa-si exprime o gama larga de emotii. Trebuie sa gasim insa modul corect de a face asta pentru a nu se ajunge la umilirea celor care posteaza", spune Mark Zuckerberg.

Butonul Like este apasat in medie de 4,5 miliarde de ori/zi, insa nu a fost ferit de copntroverse, mai ales ca multe dintre like-urile paginilor unor companii sunt false, iar pe internet se gasesc "like-uri" la vanzare.