​Facebook a cumparat wit.ai, o companie specializata in tehnologia de recunoastere vocala pentru dispozitive ce pot fi purtate pe corp (wearable) si conectate la internet, cel mai recent semn ca reteaua de socializare vrea sa-si extinda prezenta dincolo de computere si smartphone-uri, informeaza Reuters. Wit.ai a fost infiintata in urma cu 18 luni, are sediul in Palo Alto, California si produce software care poate intelege cuvintele rostite. Valoarea tranzactiei nu a fost precizata.

wit.aiFoto: Captura wit.ai

Un reprezentant Facebook contactat de Reuters nu a dorit sa ofere detalii despre modul in care reteaua de socializare vrea sa foloseasca tehnologia de recunoastere vocala sau cu ce echipa din cadrul Facebook vor colabora angajatii wit.ai.

Achizitia vine in contextul in care companiile de tehnologie se intrec in a introduce conectivitatea la internet in tot mai multe dispozitive de la ceasuri inteligente pana la masini de spalat.

Facebook, cea mai mare retea de socializare cu 1,3 miliarde de utilizatori, a tot facut in ultima perioada achizitii care denota preocuparea companiei de a-si largi prezenta dincolo de accesarea serviciilor sale pe PC-uri, tablete si smartphone-uri.

In luna martie a anului trecut, Facebook a cumparat cu doua miliarde de dolari un start-up californian numit Oculus VR, care a dezvoltat un fel de ochelari de realitate virtuala pentru jocuri video. Achizitia wit.ai s-a facut, cel mai probabil, la un pret semnificativ mai mic, potrivit Reuters.