Internet of things, cel in care toate aparatele din jurul nostru se pot conecta intre ele si pot comunica online, trebuie sa fie un sistem deschis, iar pentru acest lucru este nevoie de colaborarea intregii industrii, a spus la targul CES Las Vegas, seful Samsung, BK Yoon. El a prezentat planurile companiei in domeniu si spune ca in 2017 toate televizoarele Samsung aflate la vanzare se vor putea conecta la internet.

B K Yoon CEO SamsungFoto: Samsung

"Internet of Things are potentialul de a ne transforma societatea, economia si felul in care traim," a declarat BK Yoon. "Este datoria noastra de a ne organiza cat mai bine, noi, membrii industriei, pentru a transforma in realitate promisiunile referitoare la Internet of Things."

BK Yoon a accentuat faptul ca IoT trebuie sa se concentreze pe oameni si pe felul in care le imbunatateste vietile acestora, adaugand ca "Internet of Things nu este despre lucruri, ci despre oameni. Fiecare dintre noi se afla in mijlocul universului sau tehnologic, iar IoT se va adapta in permanenta la nevoile in continua schimbare ale oamenilor."

Parte a angajamentului Samsung de a dezvolta era IoT, BK Yoon a anuntat ca pana in anul 2017, toate televizoarele Samsung se vor putea conecta la internet, iar in cinci ani, toate componentele hardware Samsung vor fi IoT- ready, accelerand astfel numarul dispozitivelor IoT disponibile pe piata. De asemenea, el a anuntat ca Samsung va investi anul acesta peste 100 de milioane de dolari in comunitatea sa de dezvoltatori.

In era IoT, senzorii devin mai avansati si mai precisi, iar componentele importante devin tot mai compacte si eficiente din punct de vedere energetic.

BK Yoon a prezentat cei mai noi senzori dezvoltati de Samsung, care sunt extrem de precisi pentru a percepe mediul inconjurator al utilizatorilor si pentru a le oferi acestora solutiile si serviciile corecte. De exemplu, Samsung dezvolta un nou senzor tri-dimensional care poate detecta si cea mai subtila miscare.

De asemenea, compania dezvolta cipuri electronice, precum ePOP si un bio-procesor, care sunt eficiente din punct de vedere energetic si compacte, pentru a putea fi integrate intr-o serie larga de dispozitive, in special in accesoriile smart si dispozitivele mobile.

Un alt lucru despre care a vorbit BK Yoon a fost punerea la dispozitie a IoT fara restrictii. Pe scena, alaturi de Yoon, a urcat si Alex Hawkinson, CEO SmartThings, care s-a alaturat viziunii Samsung referitoare la o infrastructura deschisa si accesibila.

"Pentru ca Internet of Things sa fie un succes, trebuie sa fie deschis" a declarat Hawkinson. "Orice dispozitiv, de pe orice platforma, trebuie sa poata fi conectat si sa poata comunica cu altele. Am muncit mult pentru a reusi acest lucru si suntem determinati sa punem utilizatorii pe primul loc, oferindu-le multe posibilitati de alegere si libertate. Ecosistemul SmartThings este acum compatibil cu mai multe dispozitive decat oricare alta platforma."

Samsung crede ca IoT va avea un impact mai mare decat cel pe care l-a avut industria produselor electronice de larg consum pana acum si ca va imbunatati fiecare aspect al vietilor oamenilor si va revolutiona fiecare industrie. Pentru ca IoT sa fie un succes major, companiile din intreaga industrie vor trebui sa colaboreze pentru a construi infrastructura necesara si pentru a dezvolta serviciile IoT care vor veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor.

"Cred cu adevarat ca nicio companie sau industrie nu poate livra singura beneficiile pe care le aduce Internet of Things", a declarat BK Yoon. "Pentru a crea acest univers IoT, trebuie sa ne dam seama de potentialul acestuia pentru toate tipurile de industrii. Doar printr-o colaborare stransa vom putea imbunatati vietile oamenilor."