​Coreea de Nord are o armata de criminalitate informatica formata din 6.000 de oameni, efectivele dublandu-se fata de 2013, spune ministrul apararii din Coreea de Sud. Unitatea de elita Biroul 121 cuprinde cei mai talentati experti IT ai tarii care sunt tratati precum militarii de elita. Pheninanul este acuzat ca a organizat atacul informatic asupra Sony Pictures, iar SUA, dar si vecinul de la sud, au impus noi sanctiuni.

Coreea de Sud monitorizeaza situatia din Nord, iar cel mai nou raport indica faptul ca "armata cibernetica" a Phenian-ului a ajuns la 6.000 de persoane si are ca scop sa produca in Sud "paralizie fizica si psihologica", arata un raport sud-coreean prezentat de ministrul apararii si citat de Reuters.

Tintele sunt in special cele militare si infrastructura cheie, precum alimentarea cu energie si retelele telecom.

Desi Coreea de Nord este un stat izolat in care foametea face ravagii, o categorie speciala de oameni este formata din hackeri alesi "pe spranceana" si tratati regeste. O divizie speciala a serviciilor secrete este formata din specialistii care alcatuiesc armata electronica ce lanseaza atacuri impotriva vecinului din Sud si a Statelor Unite. Divizia se numeste Biroul 121.

Printre privilegiile oferite de stat hackerilor se numara dreptul de a locui si de a-si aduce familia in capitala Phenian unde doar cei "cu relatii" ajung.

Se crede ca hackerii nord-coreenii au stat la baza atacului din noiembrie la adresa Sony Pictures care este distribuitorul unui film de comedie ce are ca tema un complot pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong Un. Phenianul a descris acest film ca fiind un "act de razboi", insa a negat ca ar fi la originea atacurilor informatice la adresa Sony Pictures. Filmul a fost difuzat si poate fi vizionat si pe internet.