Sony adopta pe scara larga sistemul de operare Android in gama sa de televizoare smart, lanseaza un nou procesor pentru ele, iar intre modelele prezentate se numara si cel mai subtire TV 4k din lume (4,9 mm in unghiul cel mai mic).

Sony BRAVIA X90CFoto: Sony

Sony a avut saptamani grele din cauza scandalului de hacking legat de Coreea de Nord si de filmul The Interview, insa la CES Las Vegas a venit cu noutati despre un segment in care compania este un nume consacrat: televizoarele 4K.

Japonezii au adus un model care este mai subtire decat smartphone-ul Xperia Z, dar si decat noul iPhone. Se numeste Bravia X 90C este cel mai subtire televizor LCD ¬ aproximativ 4,9mm in unghiul cel mai mic.

O noutate extrem de importanta tine de adoptarea pe scara larga a sistemului de operare al Google Noua platforma Android TV imbunatateste experienta de vizionare aducand pe ecranul mare al televizorului toate aplicatiile cunoscute de pe telefon sau de pe tableta. In plus, microfonul incorporat permite comenzi vocale in 42 de limbi.

O alta schimbare este la nivel de chip. Lansat anul acesta, procesorul de 4K X1 aduce o claritate deosebita pentru filme 4K, continut High Definition sau Standard Definition, dar si pentru clipurile online. Acesta analizeaza in detaliu calitatea semnalului oferit de sursa si imbunatateste continutul HD sau SD pana la rezolutie 4K. Zgomotul de imagine este redus, iar contrastul este imbunatatit dinamic pentru imagini stralucitoare si un negru profund.