Lenovo Romania avea acum cateva saptamani sub 20 de angajati, insa acum a depasit 160 ca efect al preluarii la nivel mondial a diviziei de servere business x86 de la IBM. Lenovo a platit 2,3 miliarde dolari pentru divizia de servere a IBM si tranzactia a adus Lenovo pe locul 3 in topul celor mai mari jucatori de pe piata globala de servere x86.

Sediul LenovoFoto: Hotnews

Lenovo si IBM au anuntat recent incheierea cu succes a achizitiei diviziei de servere si la nivel local si au finalizat mutarea angajatilor IBM x86 si a operatiunilor la Lenovo. Este vorba de 150 de ingineri de retele care lucreaza intr-o cladire din nordul Capitalei, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu si de Promenada Mall.

=

Lenovo a incheiat achizitia diviziei de servere x86 de la IBM la nivel mondial, finalizarea achizitiei fiind anuntata initial la 1 octombrie 2014. Datorita numarului mare de tari si de procese implicate in EMEA, compania a anuntat ca atat angajatii, cat si operatiunile din aceasta regiune, vor fi mutate pe parcursul a catorva luni pentru a asigura o integrare armonioasa.

Cu integrarea x86, Lenovo a adaugat un business care extinde capabilitatile companiei in zona de servicii si hardware de business

Lenovo achizitioneaza business-ul de servere IBM x86 in intregime si se angajeaza sa respecte planul de lansare si de dezvoltare al produselor, incluzand sistemele integrate Flex si PureFlex bazat pe x86. Lenovo va continua sa inoveze aceste produse. Asa cum a fost deja anuntat, IBM va continua sa ofere mentenanta in numele Lenovo pentru o perioada extinsa de timp.

De asemenea, Lenovo si IBM au creat si o alianta strategica in care Lenovo va avea rolul de Original Equipment Manufacturer (OEM) (Producatorul Original de Echipament) pentru IBM si va revinde produse selectate din portofoliul IBM de stocare si software, lider pe aceste segmente. Aceasta alianta strategica se traduce prin faptul ca Lenovo poate oferi aceste produse ca solutii complete si integrate de IT clientilor sai si ii permite sa satisfaca o gama mai larga de necesitati de business ale acestora.