Compania de servicii IT Endava a deschis cel de-al patrulea centru de dezvoltare din Romania, in Pitesti, unde planifica sa angajeze 100 de specialisti IT in urmatorii trei ani. Endava si-a marit cu 80% numarul angajatilor din tara in ultimii doi ani, avand 1.200.

Endava PitestiFoto: Endava Romania

Compania a ales sa deschida un nou sediu in Pitesti datorita potentialului de dezvoltare al acestui oras, mai ales daca sunt luate in considerare progresul recent si planurile de investitii in infrastructura, precum si potentialul universitatii din Pitesti, care are o oferta bogata in ceea ce priveste studiile tehnice.

Investitiile realizate de Endava in primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitesti vor depasi 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate, compania estimeaza investitii similare.

Sediul Endava din Pitesti este situat in centrul orasului, intr-o cladire de birouri aflata in apropierea unui centru comercial, ocupand doua etaje cu un spatiu total de 600 mᅡ.

"Planificam sa recrutam aproximativ 50 de persoane pana la finalul anului 2015 si ne dorim sa construim in Pitesti o echipa solida de cel putin 100 de persoane in urmatorii trei ani", a spus Radu Grosu, Delivery Director in cadrul centrului Endava din Bucuresti, responsabil cu deschiderea noului sediu.

Printre pozitiile pentru care se fac recrutari in prezent se numara Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer si Java Developer.

In ceea ce priveste proiectele in care vor fi implicati noii angajatii Endava din Pitesti, acestea vor fi similare celor din Bucuresti, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar, iar principalele tehnologii utilizate vor fi Java si .Net.

In ultimii doi ani, Endava a inregistrat o crestere cu peste 80% a numarului de angajati in Romania si continua angajarile de specialisti IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare si suport pe plan local, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, unde compania numara peste 1.200 de angajati.

Endava este o companie de top de servicii IT, avand aproape 1.700 de angajati full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri in Marea Britanie, SUA, Germania, Romania, Macedonia si Moldova si un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro).