Samsung va lansa in martie la Mobile World Congres Barcelona un nou ceas inteligent despre care surse din piata spun ca va avea ecran rotund, noi functionalitati si posibilitatea de incarcare wireless. Compania nu a confirmat informatia. Oficialii Samsung Romania estimeaza ca piata ceasurilor inteligente a fost de circa 20.000 de unitati in 2014, Samsung avand peste jumatate din ea.

Samsung Gear SFoto: Samsung

Samsung a lansat multe modele de ceasuri inteligente in ultimii doi ani, perfectionand terminalele si adaugand noi functionalitati. Cel mai scump model, Gear S, are si slot de nano-SIM, putand in mare parte functiona si independent fata de smartphone.

Totusi, categoria ceasurilor inteligente este inca la inceput si produsele trebuie sa se mai perfectioneze si mai ales sa se mai ieftineasca.

Surse din piata spun ca Samsung va lansa in martie un model de smartwatch cunoscut sub numele de cod Orbis care va avea ecran rotund, dar si o margine (bezel) rotativa cu care vor putea fi controlate diverse functii ale gadget-ului. Se vorbeste si de incarcare wireless, pentru a inlocui sistemul "cradle" de la ceasul Galaxy Gear S.

Samsung domina piata ceasurilor, insa companii precum Motorola si HTC au perspective interesante de crestere. In plus, lansarea ceasului Apple in primavara va schimba totul.

In prezent cele mai ieftine modele de veasuri Samsung costa sub 500 de lei in tara, iar cel mai scump este Gear S, la peste 1.600 lei.

In segmentul Entry se pot gasi in piata ceasuri ale unor marci no name care au insa avantajul pretului de sub 100 de euro si dispun de functii precum masurarea pasilor, distantelor, monitorizarea somnului si posibilitatea de a vorbi la ceas daca este sincronizat prin Bluetooth cu smartphone-ul.