​Google dezvolta o versiune a sistemului de operare Android special pentru aplicatiile de realitate virtuala, scrie PC World, citand surse apropiate discutiilor. Facebook, Samsung, Microsoft si alte companii mari investesc in aplicatiile de realitate virtuala, in timp ce Google are o serie de initiative in domeniu, precum dispozitivul Cardboard, dar si Project Tango.

Google CardboardFoto: Google

Se pare ca anul trecut cei de la Google au vazut cu bucurie ca dispozitivul Cardboard, prin care cu un smartphone poti utiliza aplicatii de VR (virtual reality), a fost extrem de bine primit de dezvoltatori. Compania a decis atunci ca o echipa de ingineri sa lucreze la o versiune speciala de Android care sa fie folosita pentru aplicatiile de realitate virtuala.

Sursele spun ca la fel ca si Android-ul pentru telefoane, sistemul pentru VR va fi oferit gratuit dezvoltatorilor. Sursele nu au spus cand va fi lansat sistemul, iar Google nu a confirmat informatia.

Aplicatiile de realitate virtuala castiga teren, iar domeniul este unul promitator datorita experientelor "imersiove" pe care le ofera user-ilor ce pot explora virtual diverse medii si pot juca diverse jocuri video intr-o mod super-interactiv. Aplicatiile nu sunt insa optimizate, grafica are de de suferit si multi dintre useri se plang ca ametesc repede cand utilizeaza aceste device-uri.

Oculus Rift este cel mai avansat device, iar HTC este compania care a anuntat foarte recent un dispozitiv ce dispune de ecran, procesor, camere video si senzori. Majoritatea "ochelarilor" de realitate virtuala din piata functioneaza doar cu ajutorul unui smartphone care este introdus in device, insa foarte putine dintre aplicatii functioneaza bine.