Sony prezentase la targul CES Las Vegas o versiune super-premium de Walkman adresat audiofililor impatimiti, iar acum a adus produsul si in Romania. Aparatul are tehnologie audio de inalta rezolutie, iar sunetul este peste calitatea unui CD, chiar si in miscare. Ecranul este de 4 inci, iar greutatea terminalului este de 230 grame. Modelul ZX2 costa 1.200 euro, dar Sony a lansat si o versiune de walkman de 200 de euro. Compania a lansat marti in tara peste 30 de produse audio: casti, boxe, amplificatoare, sisteme Home Cinema.

Sony Walkman model ZX2Foto: Sony

Capacitatea de stocare interna a "super-Walkman-ului" este de 128GB si poate fi extinsa, printr-un card microSD pana la 256GB, spatiu suficient pentru mai mult de 1.700 de piese in format audio de inalta rezolutie (spatiul ocupat de o piesa ajungand pana la 150MB).

In plus, autonomia este imbunatatita cu noua baterie Li-ion de capacitate ridicata, astfel ca poate fi utilizata pentru o perioada de 60 de ore de redare a fisierelor MP3, dupa o singura incarcare. Pentru redarea in format de inalta rezolutie, autonomia promisa este de 33 de ore, iar incarcarea dureaza 4,5 ore.

Convertirea sunetului analog la formate digitale poate compromite claritatea semnalului original. Tehnologia High Resolution Audio pastreaza mai multe detalii in timpul acestui proces de conversie, oferind astfel o experienta audio mai autentica si mai emotionanta, spun cei de la Sony.

Compania spune ca amplificatorul Sony S-Master HX pastreaza in intregime detaliile semnalului audio in timpul procesarii pentru a ajuta redarea cu acuratete a sunetelor. Aceasta tehnologie proceseaza cantitati mari de date in format audio minimizand zgomotul si distorsiunea.

Cadrul dispozitivului este realizat din aliaj de aluminium pentru mai multa robustete, in timp ce utilizarea cuprului pentru componentele interne reduce impedanta.