Serviciile Apple au functionat cu probleme miercuri, in unele locuri neputand fi accesate timp de cinci ore. Problemele au inceput la ora 9.00 GMT (ora 11.00 in Romania) si au afectat tari precum SUA, Marea Britanie, Elvetia si Spania, scrie AFP.

Printre serviciile afectate se numara App Store, iTunes Store, iBook Store si Mac App Store. Pe pagina oficiala System Status ce da detalii despre starea sistemelor sale, Apple nota la ora 16.50 ca aceste servicii "sunt indisponibile pentru toti utilizatorii". La 17.30 pe aceeasi pagina in dreptul App Store, iTunes si Mac App Store era trecuta mentiunea "Service is unavailable for all users".

UPDATE Si la ora 18.00 figura acelasi mesaj in dreptul celor trei aplicatii.

UPDATE 18.30. Acelasi mesaj este valabil pentru App Store, iTunes si Mac App Store (Service is unavailable for all users)

O serie de useri au avut probleme si la accesarea iCloud. Utilizatorii s-au plans pe forumuri ca nu au putut cumpara aplicatii din App Store si ca le-au fost afisate mesaje de eroare.

Apple realizeaza prin App Store si iTunes Store 6% din venituri, ceea ce a insemnat 4,8 miliarde dolari in ultimele trei luni din 2014. Un calcul al CNET arata ca Apple pierde in medie 2,2 milioane dolari pentru fiecare ora in care de pe aceste nagazine nu pot fi cumparate aplicatii.