Compania japoneza Nintendo, celebra pentru consolele de jocuri, face un pas istoric, urmand sa dezvolte jocuri si pentru smartphone-uri si tablete, scrie CNET. Compania se aliaza cu publisherul japonez DeNA pentru a-si promova personajele vedeta pe diversele dispozitive mobile. Nintendo este o companie conservatoare, insa este nevoita sa se diversifice fiindca segmentul consolelor a scazut sub "asaltul" smartphone-urilor.

Nintendo a creat titluri celebre precum Mario si The Legend of Zelda, iar acum jocurile companiei vor putea fi accesate nu doar de pe consolele Nintendo, ci si de pe diverse dispozitive mobile. Acum, ca urmare a aliantei cu publisherul japonez DeNA, toata proprietatea intelectuala detinuta de Nintendo poate fi utilizata de noua alianta in diverse aplicatii mobile pe care companiiile le vor gestiona la comun.

Nu se doreste insa crearea unor versiuni pentru smartphone si tableta pornind de la jocurile deja existente pe consolele Wii si 3DS, ci vor fi lansate doar jocuri noi.

Nintendo spune ca va face totul pentru a evita "canibalizarea" dintre jocurile de pe dispozitivele mobile si cele de pe console.

Compania precizeaza ca de baza vor fi si pe mai departe consolele si jocurile pentru ele, insa noile activitati pot aduce clienti noi si pentru business-ul de baza. Nintendo este foarte conservatoare si multi ani nu a conceput sa-si puna jocurile pe alte dispozitive, insa schimbarile din piata o forteaza sa ia atitudine.