TAG Heuer, Google si Intel au anuntat joi un parteneriat pentru a lansa un ceas inteligent elvetian bazat pe tehnologia Intel si pe platforma Android Wear. Ceasul va fi lansat in acest an, dar nu au fost comunicate specificatii. TAG Heuer este renumita pentru calitatea ceasurilor sale si spera sa atraga clienti prin asocierea cu nume mari din tehnologie. Nu se stiu detalii de pret, insa cu siguranta vorbim de cateva sute de euro.

La targul de ceasuri de la BaselFoto: baselworld.com

Ceasurile inteligente nu au prins inca la public fiindca nu s-au dovedit a fi suficient de utile, nu si-au gasit loc in piata, iar pretul este de multe ori prea mare daca tinem cont de functionalitate.

Marcile elvetiene au traditie in domeniul ceasurilor de mana si doua dintre ele - Swatch si TAG Heuer - vor sa profite de credibilitatea de mult timp dobandita pentru a intra pe acest segment al ceasurilor inteligente unde nu exista (inca) produse convingatoare.

Un atu va tine de design. Multe dintre smartwatch-urile lansate de companiile de tehnologie arata ca niste ceasuri de copii, insa brand-urile elvetiene de traditie se vor asigura ca designul va fi si pe placul fanilor ceasurilor obisnuite de mana, cele care arata doar ora.

TAG Heuer nu ar fi putut dezvolta pe plan intern si partea software si nici procesorul, astfel ca avea nevoie de companii cunoscute care, la randul lor vor avea de castigat prin asocierea cu un brand respectat,

Colaborarea a fost anuntata oficial joi la targul de ceasuri Baselworld, "Toate cele trei companii vor crea un produs de lux si in acelasi timp conectat la viata de zi cu zi a utilizatorului - o combinatie de inovatie, creativitate si design din Silicon Valley, California, si din Watch Valley, La Chaux-de-Fonds, Elvetia", arata un comunicat de presa.

Ce au declarat reprezentantii companiilor din proiect

"Industria producatoare de ceasuri elvetiene si Silicon Valley reprezinta o combinatie de inovatie tehnologica si credibilitate din domeniul productiei de ceasuri. Colaborarea noastra formeaza un parteneriat de tip win-win. Potentialul colaborarii dintre cele trei companii este enorm", a declarat Jean-Claude Biver, presedinte al Diviziei de ceasuri din cadrul LVMH Group si CEO al TAG Heuer.

Guy Semon, General Manager al TAG Heuer a adaugat: "Calitatea ceasurilor elvetiene este recunoscuta la nivel mondial. Atunci cand aceasta este pusa in combinatie cu tehnologia creativa si puterea globala a doua companii precum Intel si Google, cu ajutorul platformei Android Wear si a tehnologiei Intel, putem vedea inceperea unei revolutii tehnologice in industria noastra, in care suntem mandri sa fim pionieri cu TAG Heuer".

David Singleton, Director de Inginerie pentru Android Wear, a declarat: "Unind frumusetea cu tehnologia, ceasul elvetian a inspirat generatii de artisti si ingineri ¬ inclusiv pe noi la Google. Suntem, asadar, incantati sa lucram cu TAG Heuer si Intel pentru a aduce o combinatie unica de emotie si inovatie pe piata luxului. Folosind platforma Android Wear, ne putem imagina un ceas mai bun, mai elegant si mai inteligent".

"In contextul in care lucram pentru a oferi experiente noi bazate pe tehnologie, suntem increzatori ca o abordare colectiva va inspira noi inovatii in domeniul tehnologiei purtabile. Colaborarea cu TAG Heuer si Google ne aduce mai aproape de realizarea viziunii in domeniul tehnologiei purtabile cu ajutorul unui ceas inteligent care ridica nivelul acestui sector", a notat Michael Bell, Vicepresedinte Corporate si General Manager al New Devices Group in cadrul Intel.