Intel a prezentat marti la Bucuresti doua dispozitive din categoria "wearables", mici computere la purtator care monitorizeaza diverse functii. Compania a prezentat un smartwatch cu autonomie de patru zile, dar si casti biiometrice ce masoara ritmul cardiac in timpul exercitiilor fizice. Castile costa 700 de lei, iar ceasul inteligent nu este inca disponibil in tara, insa in Europa costa 200 de euro.

Ceasul Basis PeakFoto: Intel

Smartwatch-ul Basis Peak

La evenimentul de marti Intel a prezentat ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflata in portofoliul Intel din 2014. Ceasul este dotat cu 5 senzori si este dedicat pasionatilor de fitness, monitorizand printre altele, ritmul cardiac, pasii, arderile calorice si activitatea din timpul somnului. Rezistent la apa pana la 50 de metri si la transpiratie, Basis Peak Watch are o baterie care dureaza pana la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, ceasul detecteaza automat si monitorizeaza activitati precum mers, alergat, ciclism in aer liber, dar si somnul, fara a necesita setari suplimentare. Basis Peak are touchscreen monocrom si este construit din aluminiu si Gorilla Glass. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putand arata pe ecran alerte, mesaje ale utilizatorului primite pe smartphone. In Europa ceasul costa 2- euro.

Castile care iti monitorizeaza inima

Impreuna cu retailer-ul Media Galaxy, compania a lansat castile biometrice, SMS Audio BioSport. produse de brandul american ce apartine cantaretului Curtis "50 Cent" Jackson,

Castile se adreseaza pasionatilor de sport si unicitatea lor este data de senzorul optic built-in, care masoara ritmul cardiac in timpul exercitiilor intense si de relaxare, precum si in pauzele dintre exercitii. In timpul miscarii, castile inregistreaza date importante despre progresul utilizatorului, pe care ulterior acesta le poate interpreta cu ajutorul unui smartphone si al aplicatiei RunKeeper. Castile sunt rezistente la transpiratie si apa, fiind impermeabile.

SMS Audio nu necesita incarcare, primind alimentare prin audio jack. Castile sunt compatibile cu aplicatia populara de fitness RunKeeper, pentru monitorizarea ritmului cardiac, distantei si caloriilor arse. Noi capabilitati vor fi lansate in viitorul apropiat, printre acestea posibilitatea oferita utilizatorilor de a planifica programul de sport si de a monitoriza progresul. SMS Audio BioSport pot fi achizitionate din magazine Media Galaxy, la pretul de 699 de lei.