​Retailerul Amazon a lansat pentru o parte a clientilor din SUA un buton numit Dash care poate fi lipit in diverse locuri din casa si apasat pentru a comanda rapid cosmetice, detergent, lame de ras, prosoape de hartie sau cafea. Butonul are baterie si WiFi, iar apasarea lui lanseaza comanda care trebuie apoi confirmata pe smartphone sau PC.

Amazon DashFoto: Amazon

Fiecare mic dispozitiv numit Dash are o baterie, o eticheta, conexiune wireless si butonul in sine. Eticheta are numele unui brand, iar micul dispozitiv poate fi lipit in functie de eticheta in locul in care ai nevoie de consumabile. Spre exemplu, poti lipi pe masina de spalat butonul cu eticheta Tide si comanzi detergent cand s-a terminat punga. Sau la oglinda din baie poate fi atasat butonul Gilette si il poti apasa cand s-au terminat lamele de ras.

Dupa apasare, butonul se conecteaza prin WiFi cu smartphone-ul, comanda este lansata, insa trebuie confirmata de user prin dispozitivul mobil, masura fiind gandita pentru numeroasele case in care copii se joaca si ar putea apasa butoanele foarte des.

Butonul va fi disponibil doar pentru utilizatorilor serviciului Amazon Prime din SUA si initial va fi doar pe baza de invitatie, fiind posibil ca un utilizator sa aleaga maxim trei butoane, noteaza PC World.

Ideea Amazon este sa ajute utilizatorii sa-si cumpere rapid produse de uz casnic, tinand cont ca e frustrant cand ramai fara ele si nu sunt magazinele deschise. Partea mai putin buna este ca nu vor fi butoane decat pentru anumite marci, astfel ca cei care vor folosi serviciul trebuie sa cumpere doar de la acele marci.