Intel a prezentat in Romania cele mai noi sisteme pentru segmentul business, echipate cu cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Core, vPro si M vPro. Compania a prezentat si tehnologii aferente, precum camera video care poate "intelege" miscarile umane. Intel a prezentat 35 de laptop-uri si dispozitive 2 in 1 de la companii precum Dell, Toshiba, Asus, Fujitsu, Lenovo, Maguay, HP si Acer.

-Foto: Intel

Bazate pe procesul de fabricatie pe 14nm, noile procesoare Intel Core vPro si Intel Core M vPro aduc, in medie, o durata de viata a bateriei de doua ori mai mare si o performanta dubla, cu un design de aproape trei ori mai subtire si cu 50% mai usor fata de un laptop vechi de patru ani.

Noua gama de procesoare vine si cu o serie de tehnologii care pot fi folosite in ceea ce compania a numit "biroul viitorului".

Intel RealSense foloseste o camera 3D integrata in dispozitiv care "vede" precum utilizatorul, drept pentru care intelege si raspunde tridimensional la miscarile naturale.In cadrul evenimentului au fost prezentate trei aplicatii ale Intel RealSense: recunoasterea gesturilor si miscarea obiectelor de pe ecran cu mana, recunoasterea faciala cu ajutorul scanarii 3D si masurarea distantei dintre doua obiecte.

Tehnologia Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi), prezentata in cadrul evenimentului, elimina cablurile din spatiile de conferinte si simplifica procesul de partajare a informatiilor in companii. Intel Pro WiDi permite utilizatorilor sa faca prezentari de pe computer, prin conexiune wireless, securizata, cu alte monitoare si ecrane, marind eficienta utilizarii de catre companii cu ajutorul unor comenzi simple si securitate.

Intel Wireless Docking le permite angajatilor companiilor sa fie conectati si gata de lucru imediat dupa ce ajung la birou. Noua tehnologie wireless, bazata pe tehnologia Intel Wireless Gigabit permite sistemelor sa se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri si accesorii USB eliminand astfel nevoia pentru traditionalele dock-uri.