Aplicatia de chat Messenger de la Facebook are acum propriul site, separat de reteaua Facebook. La www.messenger.com se gaseste o versiune marita a aplicatiei de mobil, utilizatorii putand sa discute cu prietenii fara a fi distrasi de alerte Facebook sau de postari de pe Newsfeed. Chat-ul pe Facebook Messenger se putea face fara probleme pe desktop si laptop, insa noutatea este ca aplicatia este acum distincta, nu integrata in Facebook.

Messenger.comFoto: Hotnews

Facebook are planuri mari pentru Messenger, aplicatia care pe mobil are peste 600 milioane de utilizatori, dupa ce in iulie 2014 chat-ul cu prietenii este posibil pe mobil doar prin aplicatie, nu direct din Facebook.

Mai mult, compania a anuntat pe 25 martie ca Messenger devine o platforma pe care dezvoltatorii sunt invitati sa creeze diverse aplicatii foto, video, dar si de shopping.

Date fiind transformarile Messenger, nu e de mirare ca a fost lansata si varianta de PC browser despre care Facebook spune ca le permite user-ilor sa intre rapid in chat, sa converseze rapid si sa reia instant discutiile de unde le-au lasat.

Utilizatorii s-au obsinuit cu actuala varianta a Messenger de PC integrata in facebook.com, astfel ca messenger.com nu are de ce sa fie invadata. Insa, pe viitor, nu ar fi exclus ca chat-ul pe laptop sau desktop sa se poata face doar prin messenger.com, nu pe facebook.com, in stilul schimbarii petrecute deja pe mobil