Windows 10 va fi "ultima versiune" a renumitului sistem de operare. Începând cu această versiune, sistemul de operare Windows se va actualiza printr-o nouă metodă de update-uri ce au ca scop înlocuirea versiunilor stand-alone ale acestui soft de operare, a declarat Jerry Nixon, director de dezvoltare la Microsoft, în cadrul unei conferințe ținute în această săptămână, conform BBC.

Microsoft Windows 10Foto: Microsoft

Lansarea unei noi versiuni de Windows va fi ultima revizuire majoră a sistemului de operare creat de Microsoft.

Tot în cadrul conferițelor ce au avut loc la Chigaco în acest scop, Nixon a adăugat următoarele: "versiunile Windows vor fi livrate, începând cu Windows 10, ca un serviciu continuu de inovații și actualizări de sistem", ceea ce va constitui viitorul sistemului de operare Microsoft, nefiind necesară lansarea unor alte revizuiri. În acest sens, "Windows 11 nu va exista niciodată", afirmă Steve Kleynhans, vicepreședinte analist al companiei Gartner, care monitorizează Microsoft.

Din acest motiv, liderii Microsoft au căzut de acord asupra numelui noului sistem de operare, Windows 10, ca titlu ce semnifică încheierea seriilor de versiuni succesive, pe care acest sistem de operare le-a avut de-a lungul istoriei sale.