​Această problemă a fost discutata în mediul online în urma unui email adresat de către un utilizator companiei Facebook in care era vehiculata ideea ca "odată ce o postare este făcută public pe Facebook, devine proprietatea companiei. Așa încât o fotografie uploadată, poate fi preluată de către alți utilizatori, iar acest lucru este legal din punct de vedere al termenilor de utilizare Facebook."

HotNews.roFoto: Hotnews

Problema pe care o ridică acest email este într-adevăr îngrijorătoare pentru reprezentanții companiei, însă iată care sunt clarificările acestora, conform popphoto.com:

"Informațiile conținute în acest email sunt incorecte. În acord cu termenii noștri de folosire a aplicației Facebook, fiecare utilizator are dreptul asupra conținutului pe care îl face public. În momentul în care un utilizator face o postare, Facebook folosește conținutul, deținut de utilizator, în acord cu termenii menționați în politica de confidențialitate, ce includ afișarea acestui conținut publicului selectat de către utilizator. În plus, interzicem utilizatorilor să preia conținutul informațional care încalcă dreptul la proprietatea intelectuală. Iar dacă un utilizator consideră că i-au fost încălcate aceste drepturi, atunci poate trimite o sesizare în acest sens. Prin acest serviciu de notificare, suntem responsabili să răspundem, eliminând conținutul raportat."

Nu este prima dată când Facebook se confruntă cu astfel de acuzații, și, de aceea, termenii de utilizare Facebook conțin următoarea mențiune: "Fiecare utilizator deține dreptul asupra conținutului și informațiilor pe care le face publice pe Facebook, și poate controla modul în care este acestea sunt afișate public, prin setările de confidențialitate ale site-ului." În acest sens, fiecare utilizator are datoria să fie atent la setările fiecărei postări, mai ales când este vorba despre proprietatea intelectuală și drepturile de autor asupra conținutului postat.