rimul-ministru Victor Ponta impreuna cu Ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu, au primit luni o delegatie a Grupului UniCredit, condusa de CEO-ul acestuia, Federico Ghizzoni. Reprezentantii UniCredit au afirmat disponibilitatea consortiului bancar italian de a finanta dezvoltarea antreprenoriatului in industria comunicatiilor si IT, dar si despre dezvoltarea invatamantului superior in domeniul IT, potrivit unui comunicat al Guvernului.

UniCredit este dispusa sa se implice direct in dezvoltarea capacitatilor universitatilor romanesti in domeniul IT dupa o relatie de tipul "cerere-oferta", in care sistemul bancar reprezinta clientul, iar invatamantul superior, ofertantul.

Conducerea consortiului italian a apreciat, in context, ca prevederile cuprinse in proiectul noului Cod Fiscal fac din Romania o destinatie atragatoare pentru marii investitori.

Vizita in Romania a conducerii consortiului bancar italian este prilejuita de implinirea a 10 ani de la infiintarea Centrului IT al UniCredit si deciziei de dezvoltare a acestuia in perioada urmatoare, prin sporirea cu 20% a personalului angajat, care in momentul de fata este de aproximativ 1.400.