​Apple a anuntat luni un serviciu de online streaming pentru muzica, abonamentul fiind de 9,99 dolari/luna. Serviciul va fi lansat in 100 de tari si va concura cu aplicatii precum Spotify, Pandora si Deezer. Apple a anuntat ca iOS 9 va aparea in toamna si a dat detalii despre o noua versiune a sistemului de operare pentru Watch.

Apple MusicFoto: Hotnews

Lansarea serviciului de online streaming poate schimba modul in care utilizatorii Apple vor asculta muzica, gigantul american nefiind la prima incercarer de a da o lovitura decisiva in domeniul muzicii online. Apple, dar si casele de discuri cauta mijloace prin care sa-i convinga pe utilizatori sa plateasca pentru muzica, in contextul in care pe site-uri precum YouTube pot asculta gratuit extrem de multe melodii.

Apple Music permite online music streaming, incurajeaza artistii sa lanseze acolo in premiera anumite piese, include si posturi de radio online si se vrea a fi si o platforma sociala de interactiune intre artisti si fani. In primele trei luni abonamentul este gratuit si apoi va fi de 9,99 dolari/luna, existand si un abonament de familie, la 14,99 dolari/luna.

Apple se bazeaza pe puterea brand-ului si pe faptul ca ofera servicii premium, insa marea miza este de a convinge oamenii sa plateasca pentru a asculta muzica. Compania suedeza Spotify este numarul unu mondial pe music streaming, avand 15 milioane de utilizatori care platesc.

Analistii noteaza ca serviciul Music este complex si va fi un pic greu pentru Apple sa explice user-ului beneficiile serviciului Music.

La Worldwide Developers Conference Apple a anuntat si o actualizare a sistemului de operare de pe Watch si a anuntat si ca in toamna va fi lansata noua varianta de iOS. In plus, serviciul de plati Apple Pay va fi disponibil si in Marea Britanie.