Daca ai impresia ca dureaza prea mult sa ti se incarce o pagina, probabil nu este vina computerului sau telefonului tau. Un site obisnuit are 2.1 MB marime, ceea ce inseamna dublu fata de site-urile de acum trei ani, potrivit datelor colectate de HTTP Archive. Acest lucru e firesc, tinand cont de videourile menite sa atraga atentia, imaginile si plug-inurile interactive, precum si de alte coduri si functionalitati care consuma multe date, potrivit Playtech.

De asemenea, site-urile au noi functii de criptare pentru securitate, precum si de urmarire si analiza, pentru a retine mai multe informatii despre vizitatori. Acestea nu numai ca maresc greutatea site-urilor, dar le si determina sa se incarce mult mai lent. Totusi, tinand cont de faptul ca telefoanele, tabletele, ceasurile inteligente si gadgeturile moderne sunt facute pentru a naviga pe Internet, dezvoltatorii trebuie sa creeze si mai multe versiuni de pagini web, pentru cat mai multe formate.

"Trecerea de la desktop la mobil a avut cel mai mare impact asupra performantelor web", a spus Craig Adams, vicepresedinte al Akamai, o retea livratoare de continut care asigura intre 15 si 30% din traficul zilnic pentru CNN.

Componenta care a crescut cel mai mult, in mod surprinzator, este fontul. Dezvoltatorii creeaza fonturi unice, pentru a-si diferentia produsul de altele similare. Acum trei ani, dimensiunile fontului nu reprezenta mai mult de 1% din greutatea paginii web, iar acum, proportia se ridica undeva la 5%.

Citeste si:

O vulnerabilitate Samsung afecteaza utilizatorii

Legatura lui Stephen Hawking cu lumea din jur, doar o jucarie pentru copiii lui

iPhone 6S nu se va mai indoi ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus