De asemenea, site-urile au noi functii de criptare pentru securitate, precum si de urmarire si analiza, pentru a retine mai multe informatii despre vizitatori. Acestea nu numai ca maresc greutatea site-urilor, dar le si determina sa se incarce mult mai lent. Totusi, tinand cont de faptul ca telefoanele, tabletele, ceasurile inteligente si gadgeturile moderne sunt facute pentru a naviga pe Internet, dezvoltatorii trebuie sa creeze si mai multe versiuni de pagini web, pentru cat mai multe formate.
"Trecerea de la desktop la mobil a avut cel mai mare impact asupra performantelor web", a spus Craig Adams, vicepresedinte al Akamai, o retea livratoare de continut care asigura intre 15 si 30% din traficul zilnic pentru CNN.
Componenta care a crescut cel mai mult, in mod surprinzator, este fontul. Dezvoltatorii creeaza fonturi unice, pentru a-si diferentia produsul de altele similare. Acum trei ani, dimensiunile fontului nu reprezenta mai mult de 1% din greutatea paginii web, iar acum, proportia se ridica undeva la 5%.
Citeste si:
O vulnerabilitate Samsung afecteaza utilizatorii
Legatura lui Stephen Hawking cu lumea din jur, doar o jucarie pentru copiii lui
Clipurile pornesc automat atunci cand clipul video este in aproprierea cursorului pentru a nu mai fi nevoie sa dati click pe butonul play. Din acelasi motiv sunetul este oprit, pentru ca poate nu va intereseaza clipul video respectiv. In plus, cand continuati si dati scroll pe pagina, clipul video se pune automat pe pauza. Daca vreti sunet, trebuie sa dati play manual (chiar daca clipul este pe play automat).
Referitor la continutul flash, Google are in vedere blocarea implicita a continutului flash in viitor din acelasi motiv mentionat de dvs., iar un motiv pentru asta cred ca este faptul ca continutul flash nu poate fi indexat de motorul de cautare.
Sper ca a ajutat!
În general, orice aplicaţie - YouTube, Facebook, Skype, browser etc - poate fi setată după preferinţe, cu condiţia să studiezi 5-10 minute pe la Settings.
Doar pentru faptul ca tie ti se pare normal ca filmele alea idioate de pe Feisbuc pornesc singure.
Acum sincer, cate androide cu 1 g ram si dual core fac buba dupa instalarea facebook? Toate.
Decizia FB de a face UI usor pentru meltean are costuri pe care melteanu nu le vede. Nici macar nu le banuieste.
Facebook e in limba romana?
Haide bre...
Feisbuc poate... :)
"Un site obisnuit are 2.1 MB marime". Poate o pagină, nu un site. Însă nu uitaţi că şi viteza internetului şi a perifericelor este enormă faţă de acum câţiva ani. Aşa că despre ce vorbim?
Nu, principalul factor care întârzie încărcarea unei pagini este conţinutul extern. De departe cel mai adesea paginile se înneacă la încărcarea scripturilor de la Facebook. Pot fi pagini de câţiva KB, nu mărimea este problema.
Un alt script care blochează adesea încărcarea paginilor, inclusiv pe hotnews, este cel de la BRAT.
Un custom font ia intre 35 kb si 1 mb.
javascripturile inca cateva sute de kilo, depinde de cat de "saltaret" este. Ca sa fie responsive adauga Bootstrap...
Adauga tech stuff: Analytics, antispam.
Si cireasa de pe tort: integrarea cu retelele sociale... Facebook, Twitter, Google samd.
De cand nu ai mai facut un site? 2 mb avea acum 6 ani un site in plain html, optimizat pentru 1024x768, daca adaugi si pozele.
Toata lumea are o parere....
Ca idee aceasta pagina are. in afara de reclame, un pic peste 1 Mb. Si nu sunt pe ea decat cateva poze "mici"
Lucrez la un site/aplicație online care folosește DataTables. Acesta în mod normal încarcă datele o dată și apoi sortarea/trecerea la altă pagină se face via Javascript, cvasi-instant.
Aș! Tipul care a scris implementarea încarcă milioane de înregistrări la fiecare schimbare de pagină/sortare după un câmp.
Și toată lumea pare mulțumită.
1. Despre nesimtirea celor care accepta 100 de plugin-uri pe pagina lor, poate-poate mai fac un banut in plus
2. WEB designeri din ce in ce mai slabi, spre habarnisti.
Degeaba le explici in facultate ca "size matters" (de data asta invers) ca ei tot pagini greoaie vor face.
Din aia care nu stiu ca nu stiu...
Întrebând omul care îmi dă banii de ce a ales așa ceva mi-a spus că „El credea că e bine să fie toate-în-unul”. Că a dat $20 pe temă (Nu, nu e vorba de Wordpress) și că părea destul de bogată în „chestii”.
Trebuie să vezi cum vorbesc doi oameni care știu engleza la nivel conversațional-începător între ei.
Cum să facă ăștia un site care gestionează zeci de milioane de intrări, cum să știe să folosească GZIP sau să pună fișierele Javascript la finalul codului HTML să nu blocheze încărcarea paginii?
Am văzut și indieni plătiți cu $30-$50 pe oră. Dacă ești bun, clar nu ești ieftin. Și mai totul se face 'eftin. Deci majoritatea site-urilor o să fie la nivel de $10/oră.
Continutul NU sunt plugin-urile si fonturile folosite ci ce anume transmite acea pagina web. Daca cineva citeste pagini web pentru ca au plugin-uri si fonturi cool are o problema serioasa de perceptie a lumii in care traieste. Ok, e important si fontul in sensul ca trebuie sa fie citet dar cam atat.
Mi s-a intamplat de muuulte ori sa trebuiasca sa adaptez continut la nu stiu ce format: fie ca e word, pdf sau formulare tipizate. Desigur, de multe ori, formatul tau sau aplicatia pe care incerci sa o folosesti sa deschizi un anume tip de continut e obsolete.
Paginile pornesc dinamic, dintr-un motiv foarte simplu, mult content este cu reclame si normal ca nimeni nu ar vrea sa vada asa ceva. E si cazul articolului de fata, la care a pornit automat reclama cu ING. Daca cel care realizeaza site-ul are o minima preocupare pentru utilizator ii explica ce content a pus in pagina si ii da controlul pentru a-l putea rula. Evident nu este cazul, pentru ca cele mai multe site-uri, VOR sa vezi continutul, nu pentru ca ar putea fi ceva important pentru cei care viziteaza dar pentru ca e ceva important pentru EI.
Cand ai internet mobile, de sa zicem, 1G si il folosesti ocazional fie de pe telefon, fie de pe calculator, atunci NU vrei sa ti se incarce filmuletul de youtube high definition care iti papa instantaneu 30 de mega de trafic si pe care cel care a facut site-ul a "presupus" ca vrei sa-l vezi.
Internetul e un mediu interactiv, in care utilizatorul ar trebui sa aiba controlul, dar acest control al utilizatorului e in detrimentul celor care monetizeaza experienta si informatiile celor care le viziteaza site-urile si care nu dau, in general, doi bani pe cei care ii viziteaza.