Un hotel de lux din statiunea germana Baden-Baden a montat in camere intrerupatoare prin care clientii pot opri semnalul WiFi, astfel incat sa se relaxeze si sa nu mai fie tentati sa stea pe internet, scrie Financial Times. Apasand butonul, semnalul este blocat doar in camera, indiferent de ce fac cei din camerele vecine.

Directorul lantului hotelier spune ca e vorba de un intrerupator precum cele pentru lumina, iar peretii sunt "blindati", astfel incat 96% din semnalul de WiFi nu mai patrunde. Desi s-ar zice ca ar fi mult mai simplu ca omul de afaceri sa opreasca WiFi-ul de pe smartphone sau laptop, realitatea este ca foarte putini au vointa sa faca asta.

Frank Marrenbach, directorul lantului hotelier, spune ca jumatate dintre clienti au ales sa apese acest intrerupator argintiu situat langa pat. Si este vorba de oameni cu bani, fiindca un pachet complet costa chiar si 1.100 euro/noapte. Marrenbach spune ca o buna parte dintre clienti simt nevoia sa se relaxeze si acest buton ii face sa nu se uite mereu la e-mail-uri.

"Nu este un semn de inteligenta sa te uiti mereu la mesajele primite. Nu e o dovada ca esti smart, ci ca esti stupid. Este "smart" sa citesti lucrurile intr-un mod profund si la timpul potrivit", spune Marrenbach.

El compara dependenta de intrenet, cu cea de alcool sau tutun si spune ca putem scapa de ea doar daca facem cumva ca internetul sa nu ne mai fie atat de la indemana.