Sunt cazuri in care ai trimis un e-mail si apoi regreti ca ai facut asta fiindca ai fost prea dur sau ai gresit, din graba, destinatarul. Google testeaza de cativa ani posibilitatea de a te razgandi in maxim 30 de secunde de la trimiterea unui e-mail, iar acum acest lucru poate fi activat rapid de toti utilizatorii.

In Settings (Setari) la capitolul General se gaseste rubrica Undo Send (Anulare Trimitere), iar acolo poate fi ales intervalul maxim in care se poate anula (10, 20 sau 30 de secunde).

Dupa activarea setarii veti observa ca imediat dupa ce apasati butonul de trimitere a unui e-mail va aparea un buton Undo care poate fi apasat in intervalul satbilit in setari (10, 20 sau 30 secunde). Daca il apasati, e-mailul nu se mai trimite si merge in draft unde il puteti edtia sau sterge definitiv.

Aceasta setare era prezenta pana acum in meniul experimental Google Labs pe care mai putina lume il acceseaza. Acum, setarea legata de anulare devine practic formala, ceea ce inseamna ca este mult mai usor de ajuns la ea.

Google are aproximativ 900 de milioane de utilizatori de Gmail si au fost oameni care au cerut ca o astfel de setare de anulare sa existe. Asta fiindca unii au trimis din greseala un e-mail privat la toate cunostiintele, altii au scris prostii la betie sau au uitat sa ataseze documentul promis.