Actiunile Google au crescut cu aproape 12% dupa ce compania a depasit asteptarile investitorilor pentru prima data in ultimele sase trimestre, iar daca vineri se vor mentine la nivelul atins deja pe Nasdaq, actiunile vor atinge, istoric, cea mai ridicata valoare, adaugand nu mai putin de 40 de miliarde de dolari la valoarea de piata a gigantului de tehnologie, potrivit Reuters.

Compania a avut rezultate peste asteptari multumita indeosebi veniturilor solide din publicitate, iar investitorii au tinut cont si de comentariile facute de noul director financiar, Ruth Porat, referitoare la interesul pentru un control sporit al costurilor.

In al doilea trimestru, veniturile Google s-au ridicat la 17,7 miliarde de dolari, cu 11% fata de al doilea trimestru din 2014, in timp ce veniturile din publicitate au crescut tot cu 11%, la 16,02 miliarde de dolari. In privinta publicitatii, Reuters noteaza ca valoarea cost-per-click a scazut cu 11%, scaderea fiind insa compensata de cresterea volumelor de reclama atrasa.

  • Profitul net a crescut cu 17% pana la 3,93 miliarde de dolari.

Intr-o conferinta cu investitorii, noul director financiar, Ruth Porat, a aratat ca aceasta companie a inregistrat fata de primul trimestru o scadere a cheltuielilor operationale, pe care o pune pe seama unei discipline mai mari a cheltuielilor si pe cheltuielile mai mici pentru servicii juridice, fata de alte perioade.

Teleconferinta lui Ruth Porat cu investitorii a fost prima de acest fel tinuta de noul director financiar, care s-a alaturat Google in mai a.c.. Potrivit Reuters, Ea a raspuns asteptarilor investitorilor de a insista pe un control mai mare asupra cheltuielilor corporatiei care deruleaza multe proiecte neprofitabile. Dar Porat a aratat si ca aceasta companie se concentreaza, cu "mare grija pentru alocarea resurselor", asupra "noilor mari oportunitati".

  • Business Insider noteaza, la randul sau, ca Porat nu a dat curs asteptarilor multor investitori de a da, in premiera, cifre oficiale referitoare la rezultatele Youtube, despre care Wall Street scria, pe surse, ca ar fi avut in 2014 venituri de circa 4 miliarde de dolari si ar fi atins pragul de rentabilitate.