Microsoft lansează primele 5 spoturi publicitare pentru noul sistem de operare Windows 10 și toate sunt concentrate pe ideea unui viitor mai sigur și mai bun pentru copiii nostri, scrie theverge.com.

Spot Windows 10Foto: Microsoft

În fiecare clip apar copii care zâmbesc și se joacă, bucuroși de primele lucruri învățate."Acești copii nu vor fi nevoiți să țină minte parole și să se preocupe de securitatea informației, ei se vor conecta cu propriul lor zâmbet. Viitorul începe acum, pentru noi toți," este textul unuia dintre spoturi.

Mesajele transmise de companie prin intermediul acestor clipuri fac aluzie la un proces tehnologic de adaptare a sistemului de operare Windows 10, ce are capacitatea de a se îmbunătăți de-a lungul timpului, odată cu utilizatorii săi, prin analogie cu felul în care ”copiii învață lucruri noi”. Acest anunț este în acord cu decizia companiei, făcută public de Jerry Nixon, director al departamentului de dezvoltare de la Microsoft, ca Windows 10 să fie ultima versiune a sistemului de operare.

Microsoft a împrumutat de la competitorul său Apple o tehnică de promovare care se bazează pe ideea de simplitate pentru a justifica felul în care tehnologia noului sistem de operare ne scutește de detaliile tehnice ce țin de securitatea informațiilor și care stau în spatele interfeței de operare. Tot ce trebuie să facă un utilizator Windows 10 pentru a se loga este să atingă ecranul, și apoi să ceară sistemului să caute informații sau să spună o glumă, în timp ce restul oamenilor vor folosi vechiul sistem de logare prin parolă.

Cele 5 spoturi publicitare, ce pot fi văzute mai jos, au intrat în calupul publicitar al posturilor de televiziune locală din Statele Unite ale Americii începând de astăzi, fiind prezente și în alte țări precum Marea Britanie, Franța, Japonia, Australia, Germania.