Microsoft vrea ca asistentul digital Cortana să fie fluent în limbaj și să dețină noțiuni de cultură generală specifice fiecărei țări pe piața căreia va fi lansată. Compania a anunțat ieri țările în care urmează să fie disponibilă aplicația Cortana împreună cu sistemul de operare Windows 10, informează techcrunch.com.

CortanaFoto: Microsoft

Cortana va fi diponibilă împreună cu noul sistem de operare Windows 10 în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Germania, Italia, Franța și China, iar până la finalul acestui an va ajunge și pe piețele din Australia, Japonia, Canada, India, Mexic și Brazilia.

Compania Microsoft a exemplificat câteva caracteristici, implementate în sistemul de asistență digitală, specifice pentru fiecare cultură în parte: clienții din Marea Britanie se vor bucura de abilitatea aplicației de a înțelege ironia, sarcasmul și umorul britanic, pentru italieni Cortana va fi capabilă să cânte imnul național, pentru fanii canadieni va avea cunoștințe temeinice despre hochei, iar pentru japonezi va avea un nivel ridicat de politețe.