MavenHut, o companie romaneasca ce are 30 de angajati, a anuntat ca licentiaza cele mai de succes produse ale sale - Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena - catre RockYou, compania din San-Francisco cu o comunitate de 92 de milioane de jucatori. Repartitia audientei globale a jocurilor arata ca SUA detin 40%, Marea Britanie si Germania sunt pe podium, iar Romania este pe locul 20. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Desi vinde trademark-ul pentru titlurile mentionate, MavenHut licentiaza codurile sursa pentru aplicatiile sale. Astfel, compania isi permite sa extinda franciza de Solitaire si sa se concentreze pe zona de mobile, dar tranzactia nu este o preluare.

Interesant este ca echipa Facebook i-a introdus pe cei de la MavenHut catre RockYou. Cat de repede au batut palma? ¬La sfarsitul primei cine voiau deja sa ne faca o propunere. Din momentul in care am vorbit cu ei pentru prima data si pana cand am primit oferta au trecut aproape 6 saptamani. A urmat apoi un proces de due-diligence de alte 5 saptamani, dupa care am semnat.¬

"Tranzactia a fost greu de realizat, dar am obtinut un deal bun si aproape greu de crezut, cand vezi conditiile. Ne-am pastrat tot: venituri, knowledge, oameni. Asa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live, Solitaire Tournaments si Solitaire KnockOut si ne putem concentra pe mobile", spune spune Cristi Badea, co-fondator Mavenhut:

"Am reusit o tranzactie atat de favorabila noua nu numai datorita varfului de venituri la care se aflau produsele noastre, dar si pentru potentialul lor ulterior. Cu zeci de milioane de install-uri si cu milioane de useri zilnic, titlurile vandute reprezinta o oportunitate foarte buna si pentru RockYou, compania care le-a cumparat"., spune Bobby Voicu, co-fondator Mavenhut:

Mavenhut este o echipa 100% romaneasca care a reusit sa creeze un produs profitabil in-house si de la zero, de la design si productie la marketing. Business-ul a crescut de 10 ori intr-o perioada de 6 luni (iunie-decembrie 2013), iar aplicatiile Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena au ajuns in TOP 100 cele mai monetizate produse pe Facebook, cand marile companii de gaming folosesc echipe de 10 pana la 50 de ori mai mari.

MavenHut este o companie de gaming cu studioul de dezvoltare in Romania si cu o echipa integral romaneasca. Primul titlu, Solitaire Arena, a redefinit jocul de Solitaire, pentru ca ulterior compania sa devina "The Solitaire Company", creand o adevarata franciza in jurul acestui tip de joc: Solitaire 3 Arena, Solitaire Live, Solitaire Tournaments, Solitaire KnockOut printre ele.

Aceste jocuri au adus peste 35 milioane de instalari pe toate platformele disponibile (Facebook, Android, iOS), ajutand compania sa creasca in mod constant in ultimii trei ani de la infiintare.

- MavenHut era pe locul 3 in topul companiilor dezvoltatoare de jocuri pe Facebook din Europa

- Au 1,5 milioane de utilizatori activi/zi

- Cele doua jocuri care au reprezentat obiectul tranzactiei, Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena, reprezentau 60% din veniturile MavenHut, erau la un maxim istoric, aveau cash flow pozitiv si mare predictibilitate de crestere.