Ieri a fost anunțată lansarea unui nou serviciu de telefonie mobilă în SUA, TPO (The People's Operator), ce aparține fondatorului Wikipedia.org, Jimmy Wales. Noua companie de telecomunicații se deosebește de competitorii săi prin faptul că 10% din suma plătită de clienți pentru consumul lunar este donată în scopuri caritabile, iar destinația banilor este la alegerea clientului, scrie mashable.com.

TPOFoto: TPO

Noua rețea de telefonie mobilă, conectată la infrastructură existentă a rețelei Sprint, va dona un plus 25% din profiturile sale anuale în aceleași scopuri.

Ceea ce este important de menționat este faptul că gesturile caritabile ale companiei nu sunt dublate de prețuri mai mari cu 10% pentru a acoperi aceste cheltuieli, serviciile TPO fiind la același nivel de cost stabilit pe piață de competitorii săi.

Cum își poate permite TPO să doneze atât sume atât de mari în scopuri caritabile și, în același timp, să păstreaze prețurile existente pe piață?

"Noi nu investim bani în campanii de publicitate, așa cum fac ceilalți furnizori de servicii de telecomunicații", a declarat Wales pentru site-ul Mashable. "În loc să folosească serviciile pe care le au în prezent, de la companiile de telefonie mobilă care cheltuiesc mai mult de 10% din banii clienților pe campanii publicitare, clienții au acum posibilitatea să aleagă destinația banilor lor, să îi investească în lucrurile de care le pasă”, a adăugat acesta.

Din aceleași motive compania a creat o nouă comunitate online, TPO.com, prin care oamenii pot dona bani pentru diferite cauze, încurajându-i pe ceilalți să facă la fel. Pe această platformă poate intra orice persoană, fără a fi client TPO, pentru a susține această mișcare și a îi încuraja pe alții să facă donații fără a cheltui un ban în plus, schimbându-și furnizorul de telefonie mobilă.