Cum ar fi dacă la fiecare pagina nou deschisă în browserul Chrome ai avea ocazia să vezi o operă de artă expusă la Muzeul Metropolitan de Artă din New York? Acesta este farmecul noului plug-in pentru Chrome, creat de către o absolventă a Universității Cornell, scrie buzzfeed.com.

Winter: Cat on a Cushion, by Théophile-Alexandre Steinlen (1909) Metropolitan Museum of ArtFoto: Captura ecran

Emily McAllister, absolventă a programului MBA Cornell Tech, a construit un plug-in pentru Chrome, ce afișează la fiecare pagină nouă o operă de artă cu pisici, în timp ce lucra la un proiect care integrează tehnologia cu arta plastică.

Emily a ales subiectul selecției în urma unei simple observații: "Am petrecut mult timp în muzeu printre exponate și am observat că pisicile apar peste tot. Pisicile sunt regăsite în opere ce aparțin unor culturi și perioade diferite. Găsim pisici chiar și în tapiserii din secolul al XVII-lea, în poziții amuzante sau cântând la instrumente,” a declarat absolventa.

Plug-in-ul poate fi folosit pentru și pentru a juca jocul pe care Emily îl numește ”Cat Roulette”, care satisface curiozitatea de a vedea în ce alte ipostaze apar pisicile în operele de artă.

Plug-in-ul se numește Meow-Met și poate fi downloadat deaici.