Windows 10 a fost lansat oficial de Microsoft si primele review-uri au inceput sa apara. Cei mai multi sunt incantati de meniul Start, de interfata, dar cea mai mare lipsa continua sa fie cea a aplicatiilor, scrie Playtech.

Fata de Windows 8, aceasta versiune este mai potrivita tuturor dispozitivelor, dar mai trebuie sa treaca testul atragerii dezvoltatorilor dornici sa creeze produse populare ca cele pentru iOS sau Android.

Totodata, este o versiune care va rula atat pe telefon, cat si pe tablete si computere clasice. Exista si modul Continuum care iti asigura o trecere rapida de la mediul smartphone-ului la unul de PC prin conectarea dispozitivului la un monitor. Pentru Windows 10, Microsoft anunta ca utilizatorii din 190 de tari au acces la noul sistem de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri si tablete.

Ca noutati, Microsoft readuce meniul Start si in acesta functiile Live Tiles prin care ofera actualizari constante pentru informatiile care conteaza cel mai mult. Totodata, Microsoft sustine ca Windows 10 este cel mai sigur sistem de operare Windows de pana acum, atat prin intermediul optimizarilor aduse Windows Defender si SmartScreen care asigura protectie impotriva virusilor, malware si phishing, cat si prin inovatii precum Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur si care nu solicita o parola.

Integral in Playtech