La începutul acestei luni Yahoo a lansat aplicația de mesagerie Livetext în Hong Kong și Taiwan și abia ieri, 29 iulie, cu ocazia unui eveniment de presă, a lansat aplicația cu descărcare gratuită pentru Statele Unite ale Americii, Canada, Germania Franța și Marea Britanie, conform thenextweb.com.

Yahoo LivetextFoto: Captura YouTube

Yahoo Livetext este încercarea companiei de a scoate pe piață un produs care să înlocuiască utilitatea pe care a avut-o cândva Yahoo! Messenger, de data aceasta punând accent pe transmiterea în timp real a videoclipurilor însoțite de text.

Spre deosebire de alte aplicații similare, precum Skype, Yahoo Livetext nu are sunet, așa încât poate fi folosită în orice situație, fără a îi deranja pe cei din jur. La deschiderea aplicației Yahoo Livetext este afișată lista tuturor prietenilor care folosesc noul serviciu de mesagerie, iar o conversație poate fi începută, numai în privat, între doi utilizatori, selectând o persoană din listă. Aceasta va primi o notificare în momentul în care utilizatorul începe să tasteze, fiind invitată să participe la conversație. În cazul în care se alătură, începe captura video, ce permite, în același timp, trimiterea de mesaje text și emoticoane.

Un aspect important de menționat este că Yahoo Livetext vrea să fie un serviciu de mesagerie care se apropie cât mai mult de comunicarea față în față, cu excepția sunetului, așa încât compania s-a gândit ca atunci când conversația video ia sfârșit, să fie ștearsă din istoricul aplicației. ”Yahoo Livetext este modul cel mai natural de a avea o conversație reală”, conform descrierii aplicației pe site-ul apple.com.

Deși utilizarea serviciilor obișnuite de mesagerie text sunt rapide și ușor de folosit, le lipsește un aspect deosebit de important care face ca reacțiile interlocutorului să fie întârziate, de multe ori pierzându-se sensul acestora, dacă nu sunt folosite expresii precum ”LOL”. Pe de altă parte, conversațiile audio presupun disponibilitatea și accesibilitatea, de partea utilizatorilor, pentru apelare și din acest motiv, de cele mai multe ori, astfel de conversații sunt mai limitate în timp.

”Conectarea cu prietenii ar trebui să fie spontană, accesibilă și memorabilă, dar și trecătoare, la fel ca o conversație din viața reală. Yahoo Livetext este un nou mod de a comunica, ce îmbină rapiditatea, simplitatea și ușurința de a transmite un mesaj text cu expresivitatea reacțiilor transmise prin captura video, fără audio. Vedem posibilitatea de a trimite un videoclip în timp real ca pe o modalitate de a face conversațiile cât mai autentice, iar posibilitatea de a scrie text o vedem ca pe o modalitate de lega o conversație rapid și nonintruziv. Yahoo Livetext îți permite să adaugi cuvinte reacțiilor pe care le ai în timp real pe durata unei conversații”, conform yahoo.tumblr.com.