Bitdefender a fiost victima unui atac informatic, scrie Hacker Film Blog care noteaza ca un hacker care-si spune DetoxRansome ar fi incercat sa santajeze compania, amenintand ca va publica date despre clienti. Bitedefender a spus, intr-un raspuns pentru HotNews.ro, ca a identificat un incident de securitate pe un singur server care nu a fost compromis, dar o vulnerabilitate a permis aflarea conturilor unui numar foarte mic de utilizatori.

Iata cum descrie compania incidentul:

Am identificat un potential incident de securitate pe un singur server apartinand companiei. Am demarat o investigatie interna si am constatat ca o singura aplicatie a fost vizata - o componenta a cloud-ului public - care a expus un numar foarte limitat de utilizatori si parole.

Investigatia interna a relevat faptul ca serverul respectiv nu a fost compromis, dar o vulnerabilitate a permis aflarea conturilor unui numar foarte mic de utilizatori.

Incidentul a fost remediat in cel mai scurt timp, compania luand masuri suplimentare de securitate pentru a preveni reaparitia unora noi. O notificare legata de resetarea parolelor a fost trimisa potentialilor clienti expusi, reprezentand sub 1% din portofoliul IMM al companiei. Incidentul nu a vizat consumatorii casnici, nici segmentul enterprise.

Investigatia a confirmat ca niciun alt server sau serviciu nu a avut de suferit.

Bitdefender plaseaza securitatea clientilor sai in topul prioritatilor si trateaza cu maxima seriozitate si rapiditate orice situatie care ar putea implica securitatea clientilor.