Cea de-a 22-a editie a celui mai activ si longeviv concurs de IT din Romania si-a desemnat castigatorii in traditionala tabara de vara de la Galaciuc, Vrancea. Concursul a fost parte componenta a campaniei europene eSkills for jobs 2015. La faza finala (2-8 august) au participat 132 elevi concurenti cu 117 lucrari din 27 de judete ale tarii si municipiul Bucuresti.

Infoeducatie 2015Foto: APDETIC

Lucrarile realizate de elevi au vizat domeniile: Roboti, Multimedia, Software Educational, Software utilitar, Aplicatii Web. In afara de elevi, au fost prezenti profesori, studenti, specialisti in domeniul IT din firme cunoscute: Intel, Cisco Systems, Bitdefender, CloudeBase, respectiv profesori, asistenti lectori din Universitatile Politehnica Bucuresti, Al.I.Cuza Iasi.

Locurile I au revenit urmatorilor elevi:

la Web, Bogdan Nechifor din Braila cu lucrarea SuburbMap, la Software educational, Mugurel Adrian si Enache Diana Marin, din Alexandria, cu lucrarea Learning by Teaching, la Roboti, Marian Stoica din Rm Valcea cu lucrarea Mana Robotica, la Software Utilitar, Robert Mihail-Ungureanu si Iulian Petrariu din Iasi, cu lucrarea Dear Comrade..., la Multimedia, Iancu George Alexandru din Pitesti cu lucrarea Urbanize. Locurile I au primit premii in bani, in valoare de cca. 200 eur fiecare si in plus, cadouri in produse IT din partea Altex si Intel.

Au fost acordate premii si pentru cele mai bune rezultate ale fetelor prezente in concurs de catre organizatia "Girls who Code". Merita mentionat ca la actuala editie peste 26% din concurenti au fost fete.

De asemenea, la sectiunea Postere, premiile speciale in produse IT au fost acordate de catre APDETIC in cadrul campaniei europene eSkills for jobs 2015. Posterele au prezentat, intr-o maniera originala, fiecare lucrare prezenta in concurs.

Concursul a fost finantat de catre MEN si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania.

Intre sponsorii concursului din acest an s-au numarat Altex, Bitdifender, Cisco, Google, Intel, CloudBase, Orange, APDETIC si Greenweee.

Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania www.upir.ro impreuna cu Ministerul Educatiei asigura baza logistica, materiala a concursului care inseamna concursurile judetene realizate prin munca voluntara a colegilor profesori , concursul national de o saptamana la care isi aduc contributia studenti, specialisti absolventi tineri, profesori.

Un punct forte al evenimentului au fost cele 17 seminarii care au constituit o adevarata scoala pentru tinerii programatori, dezvoltatori care reprezinta viitoarele resurse umane pentru ocuparea locurilor de munca bazate pe competente digitale

Pentru detalii: https://infoeducatie.ro/seminarii ; http://infoeducatie.ro/rezultate, www.asociatiait.ro

https://www.facebook.com/eskillsromania