Symantec Corp a anuntat initierea unui acord definitiv pentru vanzarea diviziei de management al informatiei Veritas, catre un grup de investitori. Grupul este condus de The Carlyle Group, impreuna cu GIC, fondul de investitii suveran al statului Singapore si alti co-investitori, suma tranzactiei fiind de 8 miliarde de dolari cash. Symantec cumparase Veritas in 2004, pentru 13,5 miliarde dolari, compania devenind atunci al patrulea gigant software al lumii. Symantec, cunoscuta pentru soft-ul Norton Antivirus, intra in randul companiilor software care sunt nevoite sa-si restranga activitatile neprofitabile.

Tranzactia, aprobata in unanimitate de consiliul director al Symantec este planificata sa se finalizeze pana la 1 ianuarie 2016, urmand procesul de separare al celor doua companii demarat anul trecut.

La incheierea tranzactiei, Symantec estimeaza ca va avea incasari nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub forma de lichiditati, in urma ajustarilor post-tranzactie.

"Symantec isi propune o abordare exhaustiva si disciplinata a gestionarii resurselor financiare obtinute, concentrandu-se atat pe returnarea de capital catre actionari, cat si pe investitii viitoare in companie:, spune compania.

Consiliul Director al Symantec a aprobat o crestere de 1,5 miliarde de dolari a programului existent de rascumparare a actiunilor, acesta ajungand la un total de 2,6 miliarde de dolari, din care 2 miliarde de dolari va fi suma returnata actionarilor pe o perioada de 18 luni dupa finalizarea tranzactiei.

Consiliul a stabilit, de asemenea, ca Symantec isi va mentine dividendele trimestriale la 0,15 dolari per actiune, ceea ce va insemna o crestere in ansamblu a ratei profitului distribuit al companiei in urma separarii celor doua companii. Intre rascumpararile de actiuni si dividende, Symantec anticipeaza ca va returna actionarilor aproximativ 120% din incasarile in urma vanzarii, dupa plata taxelor.

"Tranzactia consolideaza bazele financiare ale Symantec, sprijinind mai departe extinderea companiei si consolidarea pozitiei de lider in industria securitatii cibernetice. Consideram ca acest acord cu investitorii, inclusiv The Carlyle Group si GIC, aduce o valoare sigura si atractiva pentru afacerea Veritas, fiind in interesul tuturor actionarilor", a declarat Michael A. Brown, presedinte si CEO Symantec.