Desi intregul domeniu de retelistica reuseste in continuare sa fie un mit pentru cei mai multi dintre noi, ar fi bine sa va familiarizati un pic cu infrastructura unei retele wireless. E bine sa stiti cum functioneaza, dar mai ales ce ati putea sa faceti pentru a-i mari acoperirea si performanta. Inainte de a lua o decizie radicala vizavi de routerul vostru actual, parcurgeti aceasta lista pentru a va face reteaua WiFi mai performanta. Cu un pic de noroc, s-ar putea sa nu fiti nevoiti sa investiti in echipamente noi, potrivit Playtech.

1. Pozitionati-va routerul in centrul casei.O retea WiFi este generata de router in toate directiile. Ca urmare, pierdeti semnal pretios daca locatia sa este langa geam sau in coltul casei. Eventual, mai trageti cativa metri de cablu pe langa cel oferit de operatorul de internet pentru a facilita aceasta procedura.

2. Pozitionati-va routerul la inaltime.Evitati pe cat posibil ca routerul vostru sa fie pe podea deoarece modul de functionare al antenelor interne sau externe directioneaza semnalul un pic in jos, iar reteaua WiFi tinde sa aiba dificultati majore in a trece prin pereti sau podele groase. Daca aveti o casa cu mai multe etaje, niciodata nu pozitionati routerul la subsol. In cazul in care este imposibil sa-l puneti aproape de tavan, puneti-l in biblioteca.

3. Amplasati-va routerul in camera in care va desfasurati activitatea.Aceasta particularitate ar putea fi cea mai evidenta din lista, dar este important sa faceti tot posibilul ca routerul sa nu fie intr-unul din dormitoare, daca va petreceti cea mai mare parte a zilei in living sau bucatarie. In definitiv, in totdeauna reteaua WiFi pe orice gadget va functiona mai bine cand sunteti foarte aproape de router.

Articol integral pe Playtech