Samsung ar pregati o tableta de dimensiuni extrem de mari (ecran de 18,4 inci) si specificatii medii, scrie site-ul SamMobile, In piata exista foarte putine modele de tablete de peste 11 inci, maximul fiind un model Panasonic de 20 de inci. Samsung nu a confirmat, insa compania are suficiente finante incat sa testeze diverse produse.

Sursele spun ca tableta nu ar urma sa aiba specificatii extraordinare: procesor octa-core Samsung Exynos de 1.6GHz, memorie RAM de 2 GB, capacitatea de stocare fiind 32 GB. Rezolutia este de 1920X1080 pixeli, iar bateria este de 5.700 mAh. Camera de pe spate va fi 8 MP, iar cea frontala, de 2,1 MP.

Cu aceste specificatii, tableta nu va fi uluitor de scumpa, insa va avea o serie de minusuri, inclusiv greutatea care va fi de peste 1,5 kg. Daca tableta va iesi pe piata, va fi gamdita pentru vizionat continut video in familie, fiindca ar fi prea putin practica pentru utilizarea in mers.

O astfel de tableta ar fi, din multe puncte de vedere, o idee nebuneasca fiindca la acelasi pret, consumatorii si-ar putea lua un laptop premium care face mult mai multe lucruri.

Insa, partea buna este ca o astfel de tableta ar putea genera cerere intr-un nou segment unde gadgetul gigant ar putea fi folosit (scoli, birouri) si daca modelul va fi apreciat, Samsung ar putea beneficia de contracte importante de la companii sau institutii de stat.