​Facebook a anuntat ca testeaza pe plan intern un "asistent virtual" numit M in aplicatia Messenger, asistent cu care poti comunica pentru a solicita diverse lucruri, precum achitarea unor calatorii, recomandari de restaurante sau idei de cadouri. Nu se stie cand va fi lansat asistemtul M, insa este parte a strategiei Facebook de a transforma Messenger intr-o platforma cu aplicatii.

HotNews.roFoto: Hotnews

M este un serviciu digital integrat in Messenger si gandit sa realizeze diverse sarcini sau sa gaseasca informatii. Practic, userul comunica in interfata Messenger ca si cand ar discuta cu un prieten si ii poate solicita diverse lucruri. In exemplele date de Facebook, utilizatorul afla cat costa intr-un magazin din apropiere un model de pantofi sau poate sa faca rezervare la un restaurant.

M functioneaza cu un software de inteligenta artificiala care este insa supervizat si completat de oameni pentru a functiona cat mai bine.

Facebook M este o parte a unui plan ambitios de a transforma Meesenger dintr-o aplicatie de chat, intr-o paltforma de aplicatii. Compania a lansat diverse noutati pe Messenger - care e folosta de 700 de milioane de persoane - inclusiv posibilitatea de a face transfer de bani.