Intel a prezentat cea de-a sasea generatie a procesoarelor Core, cu nume de cod Skylake, lansarea fiind una dintre cele mai importante din istoria companiei. Procesoarele sunt gandite pentru a fi utilizate pe o gama larga de PC-uri, de la cele de dimensiunea unui stick USB, pana la sofisticate statii de lucru. Noile chip-uri deschid calea pentru folosirea pe scara larga a tehnologiei 4K,a celor de recunoastere faciala si a incarcarii wireless.

Intel Core generatia a saseaFoto: Intel

Intel a prezentat cea de-a sasea generatie de proceoare Core ce vor rula pe modele de PC-uri elegante, mai subtiri ca oricand si capabile sa porneasca intr-o jumatate de secunda, oferind o performanta dubla si o durata de viata a bateriei de trei ori mai mare comparativ cu majoritatea computerelor detinute in prezent de utilizatori, promite compania

Intel Corporation a prezentat miercuri cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intelᅡ Core. Acestea sunt cele mai performante procesoare de pana acum ale companiei. Lansarea marcheaza un punct de cotitura in relatia utilizatorilor cu computerele. Noile procesoareIntelᅡ Core ofera performanta imbunatatita si noi experiente captivante cu cel mai redus consum de energie de pana acum si permit lansareacelei mai variate game de dispozitive ¬ de la Intel Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 in 1 si sisteme All-in-One de inalta rezolutie la statii de lucru mobile.

Peste 500 de milioane de computere utilizate in prezent sunt mai vechi de patru pana la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu tin mult timp si nu pot beneficia de noile experiente disponibile in prezent. Bazate pe noua microarhitectura Skylake pe 14 nm, cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core ofera o performanta de doua ori si jumatate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafica de 30 de ori mai buna pentru gaming si experientevideode calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumatate din grosimea si greutatea celor aflate in prezent pe piata, pot porni mai rapid si avea o baterie care tine aproape toata ziua, spune compania.

Aceasta noua generatie de procesoare Intel aduce, de asemenea,mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor ¬K¬, deblocat,pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care ofera multitasking imbunatatit cu 60%si gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru statii mobile de lucru.

In plus, noua tehnologie Speed Shift imbunatateste nivelul de raspuns al sistemelor mobile, astfel incat utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede.

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core si platformele Intel Xeon vor oferi noi capabilitati si experiente. Mai multe dispozitive vor fi dotate cu Thunderbolt 3 pentru USB tip C. CameraIntel RealSense va fi de acum disponibila pe mai multe dispozitive 2 in 1, notebookuri, sisteme All-in-One, bazate pe noile procesoare Intel Core/

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intelᅡ Core¬ ajuta la optimizarea anumitor elemente ale Windows 10 precum Cortana si Windows Hello pentru o interactiune mai naturala cu tehnologia.Dispozitivele dotate cu camera Intelᅡ RealSense siWindows Hello permit utilizatorilor sa se logheze prin recunoastere faciala.