Samsung a prezentat la targul IFA Berlin strategia Internet of Things si felul in care IoT va fi implementat, interconectand o serie de dispozitive si servicii. Compania a prezentat noi senzori pentru casa conectata la internet si un hub ce permite comanda de la distanta a diverselor lucruri din locuinta. In caz de incendiu sau inundatii, proprietarul este notificat la distanta si poate vedea prin livestream ce se intampla in casa.

Samsung Internet of ThingsFoto: Samsung

Samsung SmartThings Hub cu solutia "Smart Home Monitor"

Samsung SmartThings a lansat o noua serie de dispozitive IoT, mai puternice, care vor fi disponibile la nivel global.

Alex Hawkinson, fondator si CEO SmartThings, a declarat ca, pentru ca Internet of Things sa aiba succes, dispozitivele IoT trebuie sa fie foarte intuitive si usor de folosit si, in acelasi timp, sale ofere utilizatorilor posibilitatea de a-si personaliza si de a accesa instrumente, functii si aplicatii care sa le ofere siguranta si incredere atunci cand nu sunt acasa. Noul hub Samsung SmartThings, senzorii si versiunea actualizata a aplicatiei au fost lansate joi in SUA, in saptamana ce urmeaza vor fi lansate in Marea Britanie, iar in 2016 in Europa.

Noul hub Samsung SmartThings are un procesor mai puternic, care permite monitorizarea video si include si o baterie de rezerva cu durata de viata de pana la 10 ore, in caz de intrerupere a curentului electric. Imbinand nevoia de intimitate cu cea de securitate, capacitatea de monitorizare video le permite utilizatorilor sa acceseze oricand, prin livestream, ceea ce se intampla in casele lor, insa inregistreaza si salveaza videoclipurile doar atunci cand este detectata o miscare neobisnuita.

SmartThings introduce si o noua solutie numita ¬Smart Home Monitor¬, care ofera acces si control in cazuri de intrare nedorita sau in cazuri de urgenta, precum incendii sau fum, inundatii sau scurgeri de gaze si alte situatii casnice similare, trimitand notificari in timp real si videoclipuri de pe mai multe camere video, prin aplicatia SmartThings.

Samsung SleepSense

Calitatea somnului este unul dintre cei mai importanti factori pentru un stil de viata sanatos, iar Samsung SleepSense ajuta utilizatorii sa isi inteleaga mai bine si sa isi monitorizeze somnul. Senzorul este un dispozitiv plat, iar simpla asezare a lui sub salteaua patului permite monitorizarea permanenta a pulsului si a ritmului respirator, precumsi a miscarilor din timpul somnului.

Se conecteaza cu dispozitivele Samsung si cu dispozitive terte IoT, iar atunci cand utilizatorul adoarme, aplicatia va sti sa inchida automat televizorul sau sa regleze nivelul temperaturii din camera, pentru un mediu ideal de somn.

Datorita informatiilor si rapoartelor zilnice despre calitatea somnului, ce pot fi verificate pe smartphone, aplicatia ofera sfaturi si recomandari bazate pe profilul si metabolismul fiecarei persoane. Acest lucru a fost posibil in urma unei colaborari cu dr. Christos Mantzoros de la Harvard Medical School. SleepSense are o precizie de pana la 97%.

Colaborare cu BMW si Volkswagen

Pentru Samsung, masinile sunt o parte importanta a ecosistemului IoT, aflat in curs de dezvoltare,si in momentul de fata lucreaza cu mai multi producatori de masini pentru a inova piata automobilelor.

In curand, Samsung va face posibila afisarea notificarilor din cadrul aplicatiei SmartThings Hub direct pe tabloul de bord al masinilor BMW. Tot cu ajutorul aplicatiei, utilizatorii pot verifica starea tehnica a masinii sau o pot bloca si debloca de la distanta.

Samsung a anuntat detalii despre parteneriatul cu Volkswagen, care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si conecta telefoanele Galaxy cu masina, prin aplicatia Car Mode. Aplicatia aduce un plus experientei auto prin intermediul functiei MirrorLink, un standard pentru conexiunile auto. Aceasta poate fi controlata atat prin comenzi de pe butoane, cat si prin comenzi vocale, prin S Voice. Car Mode le permite utilizatorilor sa preia apeluri vocale in siguranta, sa asculte playlist-ul lor preferat sau sa primeasca directii catre destinatia dorita.Mai mult, aplicatia poate reda prin voce mesajele text primite. Utilizatorii se pot bucura de toate aceste functiiale aplicatiei chiar si intr-o masina fara functii de mirroring.

In urma parteneriatului cu Volkswagen a rezultat si aplicatia Volkswagen Car-Net e-Remote App. Aplicatia va fi lansata in Europa luna viitoare si permite conectarea noului Samsung Gear S2 cu o serie de masini Volkswagen.Mai mult, aplicatia ajuta lalocalizarea masinii in parcare, la pornirea aerului conditionat si la verificarea nivelului bateriei electrice a masinii Volkswagen. Colaborarea dintre Samsung si Volkswagen introduce un nou standard in industria auto si in cea a accesoriilor smart.

"In fiecare an, Samsung vinde peste 300 de milioane de produse pe piata europeana. Astazi, produsele noastre sunt folosite de 85 de milioane de europeni, atat acasa, cat si la locurile lor de munca. Nicio organizatie nu se indoieste de faptul ca dezvoltarea se bazeaza nu pe tehnologie, ci pe asteptarile oamenilor. Viziunea noastra este aceea a unui IoT care se sincronizeaza cu vietile noastre, un IoT al nostru" a declarat Dr W.P. Hong, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics.