Google a aparut la finalul anilor '90, cand Internetul trecea prin prima bula din istoria sa. Google a iesit cu succes din acele probleme, iar de curand a "nascut" compania Alphabet, sub care a fost inglobata drept divizie, scrie Playtech.

Data oficiala la care a aparut Google, dupa cum se arata pepagina istoriei Google, este 4 septembrie. Acea data este momentul de la care Google exista drept companie detinuta de Larry Page si Serghei Brin, dar intreaga luna septembrie este incarcata de istorie pentru acest gigant al online-ului.

Atunci, pe 4 septembrie, Google solicita inregistrarea in California. Larry si Serghei deschid un cont bancar in care depun cecul primit de la Andy Bechtolsheim, fondator Sun Microsystems. Cu 100.000 de dolari pornea o companie care in prezent valoreaza peste 320 de miliarde de dolari.

Dupa acel moment, Google a reusit sa atraga mai multe investitii si sa isi creasca numarul de angajati si numarul de servicii. Totul a pornit insa de la Larry Page si de la ideea care acum se numeste PageRank

Integral pe Playtech.ro