​Apple a vandut 220 de milioane de iPhone-uri in ultimul an, astfel ca lansarea noii generatii va fi un eveniment extrem de important. Miercuri, Apple va prezenta cea mai noua generatie de iPhone care ar putea veni cu o camera foto/video mai buna, dar si cu o tehnologie tactila ce simte diferenta dintre o apasare usoara si una mai puternica. Persista zvonurile despre aparitia unui super-iPad de aproape 13 inci, este foarte posibil sa fie anuntat un sistem de operare innoit pentru ceasul Watch si vor fi noutati importante la set top boxul Apple TV.

Apple si-a obisnuit fanii ca la fiecare inceput de toamna sa aduca noua generatie iPhone, iar pe 9 septembrie, iPhone 6S si 6S Plus isi vor face aparitia, in cadrul unui eveniment pe marginea caruia se speculeaza enorm. Este de asteptat ca designul exterior sa nu se schimbe mult, insa o serie de noutati sunt prezente la "bursa" zvonurilor.

E de asteptat sa fie prezenta pe noile telefoane tehnologia Force Touch care exista in prezent pe Macbook Pro si pe Watch si care face diferenta dintre o apasare usoara si una prelunga a ecranului, acesta reactionand diferit. Tehnologia, care se foloseste de o matrice de senzori plasata sub rama ecranului, face posibila executarea mai rapida a diverselor comenzi.

Este de asteptat sa apara imbunatatiri si la camera foto/video (de la 8 MP, la 12 MP), se vorbeste si de posibilitatea inregistrarii video la rezolutie 4K, dar si de o noua nuanta de culoare a carcasei: "rose gold". E de asteptat ca noile iPhone-uri se poata fi comandate incepand cu 18 septembrie, iar compania isi pune toate sperantele in ele, mai ales ca iPhone contribuie cu 60% la cifra de afaceri Apple.

Miercuri seara ar putea sa apara si mega iPad-ul despre care presa a scris in ultimii doi ani: o versiune cu ecran de aproape 13 inci care ar fi insotita si de un stylus si se va adresa mediului de business, dar si artistilor sau arhitectilor. Daca o astfel de tableta va aparea, ea va fi un model de nisa, insignifiant in cifra totala de afaceri a companiei. Insa Apple ar putea, cum a facut si in trecut, sa deschida cu aceasta tableta gigant, o noua categorie de produse unde toti marii rivali vor dori apoi sa fe prezenti.

E de asteptat sa fie prezentat si watchOS 2, sistemul de operare al ceasului inteligent, urmand sa apara mai multe functionalitati pentru dezvoltatorii de aplicatii. Este de asteptat sa apara si noi tipuri de curele pentru ceasul Watch care este perceput ca un articol de fashion.

Publicatiile straine scriu si despre faptul ca o parte consistenta a evenimentului va fi dedicata set-top box-ului Apple TV, mai putin utilizat in Europa. Va putea fi controlat prin comenzi vocale cu Siri si se va pune accentul pe gaming, urmand sa fie disponibila o noua telecomanda cu ecran tactil si un controler ce va putea fi folosit pe post de joy stick la jocuri.

Surse: AFP, Telegraph