Producatorul de PC-uri Dell promite ca va investi in startup-uri, cercetare si tehnologie in China, bugetand suma uriasa de 125 miliarde dolari in urmatorii cinci ani, scrie Reuters. Dell este prezenta in China de doua decenii si, pana in 2013 cand s-a delistat, vindea in valoare de cinci miliarde dolari/an acolo. Dell a pierdut masiv cota de piata in Europa, desi compania a fost printre primele care au lansat tablete, acum cinci ani.

-Foto: Dell

Michael Dell promite un plan urias de investitii pentru China: 125 miliarde dolari in cinci ani. Compania are 2.000 de cercetatori in China si promite ca va investi in inteligenta artificiala, urmand sa infiinteze un centru impreuna cu Academia Chineza de Stiinta.

Dell mai promite ca va investi in startup-uri, va contribui cu 175 miliarde dolari la importuri si exporturi si va sustine un milion de locuri de munca.

Dell spune ca se va integra si in strategia nationala de internet a Chinei, facand aliante cu jucatori locali pentru furnizarea de servicii cloud.

Datele IDC arata ca Dell este numarul trei mondial la livrarile de PC-uri.