O serie de filme si de documentare il prezinta pe regretatul Steve Jobs ca fiind viclean si nemilos, insa actualul sef al Apple - Tim Cook - spune ca lucrurile nu au stat asa. La emisiunea Late Show gazduita de Stephen Colbert, Cook a vorbit despre Jobs si a spus ca il deranjeaza numarul mare de oportunisti care profuita de pe urma popularitatii fondatorului Apple. El a explicat si de ce a ales in 2014 sa dezvaluite faptul ca este gay.

Tim CookFoto: Captura YouTube

De dragul dramatismului si al audientei, mai multe documentare si filme despre Jobs il prezinta pe acesta ca fiind un tiran.

Tim Cook, cel care conduce Apple din 2013, spune ca Steva Jobs era un om uimitor cu care era o placere sa lucrezi. "Avea o abilitate misterioasa de a vedea in viitor, iar aici ma refer la descrierea unui viitor marcat de revolutii, nu doar de evolutii".

Cei care i-au facut portretul lui Jobs pentru filme sunt oportunisti "Urasc acest lucru. Nu este deloc un aspect placut al lumii in care traim".

Jobs este prezentat in filme ca fiind temperamental si dur cu angajatii si extrem de nervos chiar si in preajma membrilor familiei.

In emisiune lui Colbert, Tim Cook a fost intrebat si de ce a decis in 2014 sa dezvaluie faptul ca este gay."A fost un upgrade sau doar o caracteristica ce nu fusese activata?", l-a intrebat Colbert, facand o paralela cu iPhone-ul?

Tim Cook a raspuns ca a vazut faptul ca multi tineri gay sunt discriminati, nu doar de colegi, ci chiar si de familii, astfel ca a simtit nevoia sa ia atitudine

"Chiar daca tin mult la intimitate, am simtit ca nu ar valora atat de mult pe cat as putea sa fac pentru oameni. Si atunci am vrut sa le spun tuturor adevarul".

Cook a incheiat facand in gluma o comparatie intre iPhone si creactiile oamenilor la anuntul ca este gay "Era ca si cand "descoperi ca iPhone-ul facea mereu un anumit lucru, insa nu stiai nimic despre asta".