​Google a donat un milion de euro pentru organizatiille care ajuta refugiatii si a lansat o campanie mondiala in care invita utilizatorii sa doneze bani, compania urmand sa dubleze suma. Pentru fiecare euro pus de useri, Google va adauga un euro, iar compania spera sa stranga 10 milioane euro pentru refugiati si imigranti.

Google vine in ajutorul refugiatilorFoto: Google

Userii sunt invitati sa doneze printr-un mesaj care apar in partea de sus a paginii google.ro

Google spune ca, dat fiind ca ne confruntam cu cea mai mare criza a refugiatilor de la al Doilea Razboi Mondial incoace, este nevoie de ajutor.

In acest context a lansat o campanie prin care userii sunt invitati sa doneze bani pentru ajutorarea refugiatilor, urmand ca Google sa dubleze fiecare donatie, pentru ca masurile sa aiba impact. Obeictivul este sa fie stransi 10 milioane euro care vor ajunge la Network for Good de unde vor fi distribuite catre patru organizatii non-profit: Salvatii Copii, Medici fara Frontiere, Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite si Comitetul International pentru Salvare.

Network for Good este o organizatie care strange si distribuie donatii la solicitarea Google

Mai multe companii au anuntat donatii sau masuri de ajutorare a refugiatilor: GoldmanSachs, JP Morgan Chase, Audi, ThyssenKrupp, SAP, Uber si Trip Advisor.